Mitä käy, jos joku kaahaa päin huoltoaseman bensapumppuja? Ei ainakaan niin kuin videopeleissä – tässä video tosielämästä

Eläkeläinen tuhosi huoltoaseman Volvollaan 1:10
Saksalaismies tuhosi huoltoaseman Volvollaan. Artikkeliin liittyvän videon löydät jutun lopusta.

Törmäys ei pääty sellaiseen räjähdykseen kuin moni on saattanut kuvitella.

Mikäli Grand Theft Auto -pelisarjassa ajaa päin huoltoaseman mittarikentän polttoainepumppuja, on tuloksena pelaajan kuolemaan johtava räjähdys, joka tuhoaa koko huoltoaseman silmänräpäyksessä. Saatat yllättyä, mutta näin ei mitä ilmeisimmin tapahdu oikeassa elämässä.

Siitä huolimatta, että jutun perästä löytyvällä videolla nähtävä suoritus on kuin GTA:sta konsanaan, tallentui rysäys ihan oikean huoltoaseman valvontakameraan Kalifornian Ceresissä.

Vaikka huoltoasemia pidetään joissain amerikkalaisosavaltiossa niin vaarallisina paikkoina, ettei autoilijoiden sallita turvallisuussyistä edes tankata itse joka paikassa, osoittaa kyseinen video, että vaikka asiat menisivät huoltoasemalla katastrofaalisellakin tavalla mönkään, on ongelmiin varauduttu muun muassa polttoainepumppujen valmistajien toimesta.

Moottoritieltä katuverkolle kurvannut 23-vuotias nainen oli aiheuttaa henkilövahinkoja törmätessään kovalla nopeudella päin huoltoaseman polttoainepumppuja. Vaikka muut huoltoaseman asiakkaat kokivatkin todennäköisesti elämänsä järkytyksen, osoittaa video, kuinka hyvää työtä tankkausvälineiden suunnittelijat ovat tehneet.

Täysin palasiksi menevästä polttoainepumpusta huolimatta polttoainetta nimittäin pääsee vapautumaan yllättävän vähän, eikä se aiheuta pientä tulipaloa suurempaa vahinkoa. Ilman laitteessa olevaa venttiiliä, jonka tehtävänä on katkaista yhteys pumpun ja maan alla olevan polttoainesäiliön välillä, olisi lopputulos voinut olla kaikille osapuolille huomattavasti traagisempi, mikäli leimahdus olisi edennyt säiliöön asti.

Autoa kuljettanutta naista uhkaa pitkä tuomio, sillä hän oli humalassa ja lisäksi hänen 4- ja 5-vuotiaat lapsensa matkustivat auton takapenkillä. Lapset saivat rytäkässä lieviä vammoja, mutta ovat viranomaisten mukaan muuten hyvässä kunnossa.

Katso video alta.

Lähde: CBS, Car Throttle

Lue myös:

    Uusimmat