Vain Amerikassa? Viranomaiselta uskomaton muistutus autoilijoille: "Tiedämme, että tämä vaikuttaa simppeliltä asialta..."

Prätkä leimahtaa liekkeihin huoltoasemalla 0:43
Mitä tällä videolla tapahtuu? Moottoripyöräänsä käyntiin polkenut mies koki karmaisevia hetkiä Kiinassa.

Yhdysvaltalaisautoilijoita varoitetaan tankkaamasta polttoainetta muovipussiin. Kyllä, luit oikein.

Yhdysvalloissa on viime aikoina ollut paikoittain ongelmia polttoaineen saatavuudessa. Taustalla oli muun muassa itärannikon bensanjakeluun vaikuttanut kyberhyökkäys.

Siinä vaiheessa, kun huoltoasemat joutuvat paikoitellen myymään ei-oota, ovat monet alkaneet hamstraamaan polttoainetta sieltä, mistä sitä on ollut paremmin saatavissa.

Yhdysvaltalainen kuluttajatuotteita tarkkaileva valvontaviranomainen – siis paikallinen Tukes – julkaisi Twitter-tilillään hyvin yksiselitteisen varoituksen, kun muutamia vuosia vanha video lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

– Älkää tankatko bensaa muovipusseihin.

Viranomainen muistuttaa, että polttoainetta ei saa tankata kuin polttoaineen säilyttämiseen tarkoitettuihin kanistereihin.

– Tiedämme, että tämä vaikuttaa simppeliltä asialta, mutta silloin kun ihmiset panikoivat, he eivät ajattele selkeästi. He ottavat riskejä, joilla voi olla kuolettavia seurauksia.

– Jos tunnet jonkun, joka aikoo tankata polttoainetta astiaan, jota ei ole tehty polttoaineen säilyttämiseen, kerro heille, että se on vaarallista, viranomainen kertoi twiitissään.

Katso alta video siitä, miten polttoainetta on joku ihan oikeasti tankannut muovipussiin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat