Mitä Iivo Niskaselta voi odottaa? Hiihtotähdeltä suoraa puhetta alkavan kauden tavoitteista

8:38
Iivo Niskaselta tavoitteet pöytään: Oberstdorfin MM-kisoissa pärjättävä muutenkin kuin perinteisellä hiihtotavalla.

Maastohiihtotähti Iivo Niskanen haluaa päästä mitalikantaan myös vapaalla hiihtotavalla Oberstdorfin MM-kisoissa ensi vuonna.

Niskanen, 28, on saavuttanut arvokisaurallaan kolme kultamitalia ja kaksi pronssia. Näistä kaikki ovat tulleet perinteisen hiihtotavan kilpailuista. 

Viime kaudella hän nousi ensimmäistä kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle myös vapaan kilpailussa, kun hän oli toinen Nove Meston 15 kilometrillä tammikuussa. 

Ovatko tavoitteet nyt laajemmat MM-kisoja silmällä pitäen kuin aikaisemmissa arvokisoissa?

– On ne, totta kai.

– Aiempina vuosina minulla on ollut kuitenkin vain yksi selkeä syömähammas siellä. Nyt on tavoite se, että seuraavissa arvokisoissa menestystavoitteita on muillakin matkoilla kuin esimerkiksi Oberstdorfin perinteisen 50 kilometrin kisassa. Halu on pärjätä myös muilla matkoilla, Niskanen toteaa MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niskanen on kilpaillut Oberstdorfin laduilla muun muassa Tour de Skillä. 

– Varsinaisesti ne (ladut) eivät ole kuuluneet suosikkeihin. Viime vuonna pääsimme osittain käyttämään uusia arvokisalatuja, jotka pohjautuvat vuoden 2005 MM-kisojen latuihin. Kyllä niissä on vaativat maastot, vähän vaativammat kuin Tourin kisoissa. 

– Kokonaisnousumäärät ovat suhteellisen korkeat. Kyllä niissä hapenottoa kysytään, ja puhutaan ihan raastavista kestävyysurheilukisoista siellä, Niskanen lisää. 

Millaisia vaikutuksia koronapandemialla on ollut Niskasen valmistautumiseen? Onko hän muuttanut harjoittelunsa sisältöä? Millaisin tavoittein hän suuntaa maailmancupiin? Lisää Niskasen ajatuksia pääkuvan videon haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja