Mitä ihmettä Valtteri Bottakselle tapahtui Brasiliassa? – ”Ei ajamalla noin huono”

Räikkösen paras kisa, Ferrarien hölmöily – tässä Brasilian GP:n topit ja flopit 8:23
Videolla Brasilian GP:n läpikäyntiä.

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen osalta Brasilian GP katkesi ennen aikojaan. Bottaksen moottori laukesi ja heitti öljyt pihalle. C Moren F1-selostajan Niki Juuselan mukaan Bottaksen autosta jäi mystinen vaikutelma viikonlopun jälkeen.

Yhdysvaltain GP:n voittanut Bottas ei pystynyt räväyttämään oikein missään vaiheessa. Lauantain aika-ajoissa hän jäi viidenneksi.

Sunnuntaina Bottas oli vaikeuksissa jo ennen kuin hänen moottorinsa hajosi.

– Huolestuttavaa oli se, että jo ennen tuota vikaa Bottaksen kisavauhti ei häikäissyt mitenkään. Se oli suuri mysteeri, Juusela ihmettelee.

– Kolme aikaisempaa viikonloppua; pari voittoa ja yksi paalupaikka. Yleisesti hänen autonsa on toiminut hyvin. Mihin se vauhti katosi ennen keskeytystä? Ei se liity siihen, että Bottas oli menettänyt yhtäkkiä keskittymiskykynsä tai tuntuman ajamiseen. Uskon, että kyse on moottorista, Juusela arveli.

– Onko se moottori oireillut? Onko moottorikartassa ollut jotain? Sieltä ei vain pystytty puristamaan samalla tavalla tehoja irti.

– Ei Bottas olisi ollut ajamalla noin huono. Tuon on pakko liittyä auton säätöihin, minkä takia hänen kisavauhtinsa oli heikkoa ennen tuota auton hajoamista, Juusela summasi.

Yleisesti Mercedeksen viikonloppu oli epäonnistunut. Brittikuski Lewis Hamilton tipahti lopulta seitsemänneksi, kun hän sai aikarangaistuksen kolarista Red Bullin Alexander Albonin kanssa.

– En puhu moraalin löystymisestä, mutta kun mestaruudet on voitettu, niin sitten tehdään strategisia virheitä. Se on selvää, että koneet ovat tiukoilla, kun mennään kisaa numero 20. Niitä on kuitenkin vain kolme käytössä, eikä Mercedes ollut käyttänyt niitä enempää. Jossain vaiheessa ne laitteet sitten hajoavat – se on vääjäämätön fakta. Kyllä Mercedekselläkin niitä teknisiä vikoja tulee jossain vaiheessa, Juusela mietti.   

Lue myös:

    Uusimmat