Mainos

Mitä ihmettä on tapahtunut Heidi Wengille? Isometsä analysoi

3:05

Yksi sunnuntaina päättyvän maastohiihtokauden suurimmista mysteereistä on ollut maailmancupia johtavan ja Tour de Skin voittaneen Heidi Wengin täysin surkeat edesottamukset olympialaisista lähtien. 

Kun Weng hiihti vielä ennen olympialaisia Seefeldissä palkintopallille, on sijoitukset Pyoengchangin kisoista lähtien karua luettavaa lukuun ottamatta Salpausselän kymmenen kilometrin väliaikalähdön viidettä sijaa: 9, 11, 11, 8, 26, 5, 25, 18, 25.

Lauantaina tuo surullinen tilasto sai jatkoa, kun Weng oli kymmenen kilometrin yhteislähtökilpailussa 22. Samalla maailmancupin johto Ingvild Flugstad Östbergiin on kutistunut vain 107 pisteeseen, kun sunnuntaina Falunista on jaossa vielä 250 pistettä.

C Moren hiihtoasiantuntija Jari Isometsä on ymmällään Wengin nykykunnosta.

- Tietysti pitäisi tietää taustoja vähän paremmin, mutta siis hänhän hiihti vielä Tour de Skin jälkeen Seefeldissä erinomaisen kisan kaksi viikkoa ennen olympialaisia. Pyeongchangissa ei sitten tullut minkäänlaista menestystä ja siitä eteenpäin tahti on jatkunut samanlaisena, Isometsä kommentoi.

- Kunto on ohi. Miksi? Siihen voi olla monta syytä. Voi olla sairastelua taustalla, joku virus elimistössä jota ei ole havaittu ajoissa tai ei olla havaittu vieläkään. Harjoittelussa on voitu tehdä virheitä, että on pidetty vieteriä vähän liian kovalla eli on yritetty tehdä paremmasta vielä parempaa. Kolmas ratkaiseva tekijä tähän on henkinen kapasiteetti. Weng ei ole koskaan ollut henkisesti vahvimpia urheilijoita ja nyt kun on tällainen lamakausi päällä, niin se oma pää tekee tilanteesta vielä huonomman, Isometsä analysoi.

Wengillä on täysi työ pitää maailmancupin johtoasemasta kiinni kauden päätöskisassa, kymmenen kilometrin takaa-ajokilpailussa sunnuntaina. Weng lähtee ladulle sijalta 21 lähes minuutin toisena lähtevän Östbergin perään.

Suora lähetys naisten kymmenen kilometrin takaa-ajokilpailusta C More Sport 1 -kanavalla ja C Moren suoratoistopalvelussa alkaa sunnuntaina kello 12.25.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.