Mitä Bayern München tekee? Tähtipelaaja Manuel Neuerista huolestuttava tieto

Laskettelurinteessä loukkaantunut tähtimaalivahti Manuel Neuer ei pysty vieläkään syöttämään eikä laukomaan kunnolla.

Jalkapallon Saksan Bundesliiga käynnistyy ensi viikolla, ja 11 edellistä mestaruutta voittaneen Bayern Münchenin ylle on kasautunut tummia pilviä. Hyökkääjä Sadio Manen kitkerä siirto Saudi-Arabiaan ja hyökkääjä Harry Kanen pitkittynyt siirtospekulaatio Tottenhamista Bayerniin olivat vain ennakkovaroitus.

Tiistaina Bayernin harjoituskeskuksesta tihkui ikäviä uutisia tähtimaalivahti Manuel Neuerista, jonka vasen jalka murtui joulukuussa lasketteluonnettomuudessa.

Paluuta tositoimiin yrittävä maailmanmestari on käynyt suunnitelman mukaisesti uudessa leikkauksessa poistattamassa jalkaansa asetetun metallinpalan, jättänyt väliin Bayernin heinä-elokuun taitteen Kaukoitään suuntautuneen harjoitusotteluleirin ja keskittynyt kuntoutumiseen Münchenissä, mutta saksalaislehti Bildin mukaan kuntoutumisessa on tullut takapakkia.

Lehden mukaan Neuer ei pysty syöttämään eikä laukomaan kunnolla, joten pelin avaaminen jalalla on vaikeaa. Lehden mukaan jalalla pelaaminen ja avaaminen ovat vaikeaa etenkin paineen alla, jolloin maalivahdin liikeradat joutuvat koetukselle.

Neuer ei pysty potkaisemaan palloa kunnolla vasemmalla jalalla, eikä se kestä tukijalkana, jos Neuer pelaa palloa oikealla jalalla. Hänet on tunnettu loistavasta jalalla pelaamisesta ja avaamisesta, mutta murtunut jalka hidastaa menoa pallonhallinnan lisäksi myös hypyissä.

Bayern saattaa joutua maalivahtikaupoille 37-vuotiaan Neuerin tilanteen takia. Hänet kevätkaudella korvannut Sveitsin maajoukkuemaalivahti Yann Sommer siirtyi Milanon Interiin, eikä Bayernin luottovaramies Sven Ulreich ole torjunut parina edelliskautena kuin satunnaisesti.

Kaukoidässä Ulreich pääsi tolppien väliin kahdessa ottelussa ja torjui maanantaina 4–2-voiton Monacosta, joka vieraili Saksassa harjoitusottelun merkeissä.

Lue myös:

    Uusimmat