Bayern München shokissa – Mestarien liigan voittaja putosi kakkosliigan joukkueelle: "Tämä on tietenkin järkytys"

Eurooppalaisen seurajalkapalloilun jättiläinen Bayern München putosi Saksan jalkapallocupin toisella kierroksella maan kakkosliigassa pelaavalle Holstein Kielille. Jättiyllätys varmistui rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 8–7.

Kummankin joukkueen ensimmäiset viisi laukojaa tekivät maalin rangaistuspotkukisassa, kunnes Marc Rocan veto pysähtyi Holstein Kielin maalivahtiin Ioannis Geliosiin. Seuraava laukoja Fin Bartels upotti vetonsa verkkoon ja aloitti kieliläisten juhlat räntäsateessa.

– Pelkkää riemua. Rangaistuspotkukilpailussa on aina kyse myös onnesta, mutta me pistimme sisään, Bartels kuvasi tunnelmiaan ottelun jälkeen.

Bartels täyttää ensi kuussa 34 ja pelaa tällä kaudella jälleen syntymäkaupungissaan Kielissä oltuaan edelliset kuusi kautta pääsarjan Werder Bremenissä. Bartels oli Der Spiegelin tilastojen mukaan ennen keskiviikkoa pelannut kaksitoista virallista ottelua Bayern Müncheniä vastaan ja ollut joka kerta häviäjän puolella.

Keskiviikkona Bartels kuitenkin ohitti kaksi kertaa Saksan maajoukkuemaalivahdin Manuel Neuerin, jonka kanssa hän on pelannut yhden ottelun samassa joukkueessa.

Kyseessä oli Saksan alle 21-vuotiaiden maaottelu Tanskaa vastaan 2008, jolloin Neuer vartioi Saksan maalia ja Bartels pelasi uransa ainoan maaottelun. 37. minuutilla Bartels juoksi karkuun Bayernin korkealla olleelta puolustuslinjalta ja tasoitti pelin pitkästä pystysyötöstä 1–1:een.

"Todella kylmäpäisesti"

Edellisen kerran Bayern putosi Saksan cupin toisella kierroksella marraskuussa 2000, kun Magdeburg vei voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Edellisen kerran müncheniläiset hävisivät cupissa alemman sarjatason joukkueelle 2004 Aachenissa.

– Tämä on tietenkin järkytys, Bayernin valmentaja Hansi Flick sanoi Flick oli tehnyt viisi muutosta viime aikojen tavanomaiseen aloituskokoonpanoonsa. Bayernin hyökkääjinä aloittivat Thomas Müller ja Serge Gnabry, ja Saksan liigan maalikuningas Robert Lewandowski aloitti vaihdossa.

Leroy Sane vei viime kauden Mestarien liigan voittajajoukkueen Bayernin 2–1-johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Toisen puoliajan lopulla Flick laittoi Lewandowskin kentälle voiton varmistamiseksi.

Edellisen kerran Lewandowski oli pelannut Kielin stadionilla 3258 päivää aiemmin helmikuussa 2012, kun hän auttoi Borussia Dortmundin 4–0-voittoon Kielistä.

Lisäajan viime hetkillä Holstein Kielin Hauke Wahl puski tasoituksen. Pallo näytti kimpoavan maaliin onnekkaasti Wahlin olkapäästä.

– Mutta sen olimme 90 minuutin aikana ansainneet, Wahl sanoi Süddeutsche Zeitungille.

Bayernin Thomas Müller kuvasi Bayernin tunnelmia "todella katkeriksi", mutta antoi tunnustusta voittajille.

– He käyttivät mahdollisuutensa kakkosliigajoukkueeksi todella kylmäpäisesti, Müller sanoi.