Mainos

Mistä majapaikka kesän kulttuurifestivaaleilla?

Moniin kaupunkeihin toivotaan kesällä enemmän festivaalivieraita kuin majatalossa on sijaa, silloin on otettava toisia vaihtoehtoja käyttöön.

Mutta mitä tehdä kun kaupungissa on liki 80 000 asukasta ja sinne on myyty 55 000 festivaalilippua. On selvää, että kaikille ei riitä hotellihuonetta. Mitä vaihtoehtoja löytyy, tässä esimerkkejä viikonvaihteessa päättyneiltä Pori Jazzeilta.

-Meillä on tänä kesänä noin 350 kotia, jotka on eri suurusia, ihan omakotitaloihin saakka. Meillä on myös huonemajoitusvaihtoehto, kertoo Porin matkailutoimiston Riina Laine, joka tarjoaa kaupunkilaisten yksityiskoteja majoitusvaihtoehdoksi. Laineen mukaan palaute on yleensä positiivista.

Erikoisempia vaihtoehtoja on yöpyminen junassa tai pakettiautossa. -Itseasiassa kiitos ystävien, jotka ovat järjestäneet, kuinkahan monetta kertaa, neljättä vuotta tällasen jazzjunan. Ollaan Helsingin ekonomien matkassa ja me yövytään junassa, jolla ollaan tultu, yövytään ja lähetään takaisin sillä, kertoo helsinkiläinen Krista Sivonen.

-Vähän mökkiä mietittiin, mutta se on meille, kun me jatketaan tästä matkaa, edullisempaa olla pakettiautossa yötä, että ei mitään mökkihommia sitten, Teemu Kiili Teuvalta kertoo.

Perinteisempiä vaihtoehtoja ovat leirintäalueet tai ystävien apu, kuten turkulaisella Ellen Honkasalolla: -Soitin ystävättärelleni, ja hän mielellään toivotti minut tervetulleeksi tänne. -Teltassa ollaan oltu nyt yks yö, Jaakko Rajamäki Mikkelistä kertoo. -Sinne ei otettu varauksia vastaan ollenkaan, että piti vaan mennä sinne ja koittaa onnea.

Koulutkin ovat olleet akerassa kesäkäytössä, esimerkiksi Kallealan erityiskoulu. -Olen ollut 12 kertaa Porin jazzissa ja etupäässä nimenomaan koulumajoituksissa oon ollut. Ja syy miks, täähän on tämmönen mukava sosiaalinen majottumisen muoto, niin että täällä paljon paremmin tutustuu naapuriin kuin varsinaisessa hotellissa, uskoo kajaanilainen Esko Pääskylä.

Ja jos majoitusta ei järjesty millään niin ainahan voi nukkua puistossa tai vaikkapa henkilöautossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.