Mainos

Missä on tuntematon auttaja? Pyörällä kaatunut Jorma, 81, haluaa kiittää ystävällistä naista

81-vuotias Jorma Saahko kaatui maanantaina pyörällä niin pahasti, että ei päässyt omin avuin jaloilleen. Nyt Saahko etsii tuntematonta auttajaansa Valkeakosken Sanomissa.

Valkeakoskelainen Jorma Saahko kertoo joutuneensa pulaan kaupunkireissulla maanantaina.

– Olin menossa tien yli ja ja painoin Tehtaankadun liikennevaloissa sitä nappia, jolla tilataan vihreä valo. Olin vielä pyörän päällä ja horjahdin siinä jotenkin ja kaaduin. Lakkikin lensi päästä monen metrin päähän, Saahko kuvaa tapahtumia MTV uutisten haastattelussa.

Sivullisen avuliaisuuden ansiosta Saahko pääsi kuitenkin pian ylös. 

– Onneksi tuli joku naisihminen toiselta puolelta auttamaan. Hän otti minua toisesta kainalosta kiinni, ja niin pääsin ylös. Hän myös nosti lakkini ja toi sen päähäni.

"Voi olla, että en tosiaan älynnyt kiittää"

Hyväkuntoisella Saahkolla oli onni onnettomuudessa, eikä kaatuessa käynyt pahemmin. Sen verran hän tilanteessa kuitenkin säikähti, että ei muista, tuliko edes kiittäneeksi auttajaansa.

Siksi hän otti yhteyttä Valkeakosken Sanomiin, jota kautta hän toivoi saavansa kiitokset perille.

– Olisiko kolahtanut pää siinä sen verran, että voi olla, että en tosiaan älynnyt kiittää, Saahko harmittelee.

Teräsvaari pyöräilee kesät, talvet

Kolme vuotta sitten leskeksi jäänyt Saahko pyöräilee edelleen aktiivisesti niin kesällä kuin talvellakin. Lumen tultua hän vain vaihtaa nastat alle.

– Olen pyöräillyt koko ikäni. Olin nuorempana Säterin tehtaalla myrkyn seassa töissä, ja ulkona pyöräily oli hyvää vastapainoa. 70-vuotiaana ajoin vielä Toijalan lenkkiä, joka on 40 kilometrin mittainen. Sen takia sitä kai on vielä elossa ja terveenä, Saahko pohtii.

Saahko ajaa yhä myös autolla. Matkat suuntautuvat usein juuri Valkeakosken keskustaan.

– Sosiaalista yhdessäoloa pitää harrastaa. Ajelen aina kaupungille ja syön jossain ruokapaikassa. Samalla näkee tuttuja ihmisiä ja voi rupatella. Kotona ei ole enää ketään, joka vastaisi, jos minä vaikka jotain kysyisin. Enkä siihen ole vielä oikein kolmen vuoden aikana oppinut, Karjalassa syntynyt Saahko kertoo.

Nyt Saahko toivoo, että saisi ystävälliseen auttajaansa yhteyden. Hän lupaa tarjota tälle vähintäänkin pullakahvit tai jopa ruuan. Itsensä tunnistava auttaja saa Saahkoon yhteyden Valkeakosken Sanomien kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja