Ensimuisto Patrik Laineesta enteili maalitalkoita – "Joskus hän on vähän hullu ja outo"

Patrik Laine ensitreenistä Helsingissä: Aika hapokas meininki 5:01

Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin ystävyys alkoi välittömästi, kun suomalaismaalipyssy liittyi Winnipeg Jetsin riveihin syksyllä 2016.

Pääkuvan videolla Patrik Laineen kommentteja muun muassa uudesta ketjukoostumuksestaan ja otteistaan alkukaudella.

Helsinkiin Winnipegin NHL-otteluiden takia matkustanut Ehlers joutuu nopeasti suomalaistoimittajien piirittämäksi, kun hän astelee Jetsin pukukoppiin jääharjoituksen jälkeen. Syykin on selvä: Ehlers on 20-vuotiaan Patrik Laineen pitkäaikainen ketjukaveri ja hyvä ystävä Winnipegin joukkueessa.

Moitteetonta englantia puhuvan tanskalaispelaajan kommentit kiinnostavat.

– Olin Patrikin kämppäkaveri heti ensimmäisestä vieraskiertueesta lähtien, ja tätä kesti kaksi viime kautta. Kämppäkavereiden välille syntyy aina vahva side. Olemme molemmat Euroopasta, olemme molemmat nuoria ja pidämme samoista asioista, Ehlers kommentoi tiistaina.

Alla Ehlersin ja Laineen yhteiskuva tanskalaispelaajan Instagram-tililtä. Juttu jatkuu alla.

– Joskus hän on vähän hullu ja outo, mutta kukapa ei olisi? Jokaisella meistä on myös se erilainen puoli. Me olemme todella hyviä ystäviä ja meillä on ollut hauskaa aikaa yhdessä. Toivottavasti näin on myös jatkossa, 22-vuotias hyökkääjä lisää.

"Laine teki maalin jokaisella laukauksella"

Ehlers liittyi Jetsin vahvuuteen vuotta aiemmin kuin Laine. Hän hätyytteli 40 pisteen rajaa jo tulokaskaudellaan, ja Laineen tulokassesongilla Ehlers nakutti samat pinnat kuin suomalaisässä, 64 pinnaa.

Viime kaudella Ehlers nosti maaliennätyksensä 29 runkosarjaosumaan. 

Kuluvan kauden alku on ollut niin Laineella kuin Ehlersillä hieman takkuinen.

Tanskaa kahdesti MM-jäillä edustanut Ehlers muistaa ensitapaamisensa Laineen kanssa.

– Näin heti ensimmäisestä treenileiristä lähtien, mihin hän pystyy. Hän teki maalin käytännössä jokaisella laukauksella, ja hän tekee sitä edelleen. En siis ollut yllättynyt hänen menestyksestään kahdella ensimmäisellä kaudella, mutta ehdottomasti innoissani siitä, mihin hän pystyisi jatkossa, Ehlers kertaa.

Ehlers näkee ystävässään potentiaalisen 50 maalin tekijän.

– Sitä hän varmasti myös haluaa. Hän pystyy siihen. Hänen laukauksensa on todennäköisesti kolmen parhaan joukossa tässä liigassa, Ehlers kehuu Lainetta, joka mätti viime kaudella 44 osumaa.

Laine ja Ehlers viilettävät Hartwall Arenan jäällä, kun Winnipeg kohtaa Florida Panthersin torstaina ja perjantaina.

Alla oleva video: Jetsin päävalmentaja Paul Maurice ylisti Lainetta ja Florida Panthersin Aleksander Barkovia lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Jets-luotsi Laineesta ja Barkovista: Molemmissa luontaista erinomaisuutta 6:50

Lue myös:

    Uusimmat