Miss Plus Size Marjaana Lehtisen painoa udellaan somessa lähes viikoittain – teki vahvan kannanoton: "Suoraan sanottuna ärsyttää"

8:08
Marjaana Lehtinen kertoi Huomenta Suomessa laihduttaneensa 80 kiloa. Video vuodelta 2018.

Marjaana Lehtinen otti kantaa painonpudotuskeskusteluun.

Miss Plus Size 2017 Marjaana Lehtinen avautui Instagramissa saamistaan uteluista liittyen painoon ja painonpudotukseen. Samassa yhteydessä hän jakoi hätkähdyttävän kuvaparin omasta muutosprosessistaan.

– Paljon sä painat? Entä paljon painoit tossa kuvassa? Painatko alle sata? Lehtinen aloittaa kirjoituksensa.

– Suoraan sanottuna ärsyttää nämä kysymykset. Mä en ole varmaan ikinä elämässäni kysynyt kenenkään painoa, koska musta se on vaan yksinkertaisesti epäkohteliasta, hän tykittää.

Lehtinen uskoo seuraajiensa utelevan painosta puhtaasti uteliaisuudesta, eikä arvostelumielessään. Hänen mielestään on kuitenkin pelkän painon perusteella vertaileminen on epätervettä, sillä jokaisen ruumiinrakenne on omanlaisensa.

– Oon sitä mieltä, ettei omaa painoa kannata huudella, koska painokeskustelu tuntuu enemmän siltä, että verrataan omaa painoa siihen toisen kehoon/painoon. Se voi olla jopa haitallista omalle kehonkuvalle.

– Joku toinen joka painaa saman kun minä voi näyttää täysin eriltä, myös vaikka olisi täysin saman pituinen. Vartalon malli ja kehonkoostumus, ryhti, lihakset jne. vaikuttaa.

Lehtisen paino nousi ajankohtaiseksi, kun hän julkaisi itsestään Instagramin Stories -osiossa painonpudostuskuvaparin. Kuvien välillä on Lehtisen mukaan noin 25 kiloa. 

– Pointtina siis, että sillä kehonkoostumuksella on aika paljon vaikusta miltä kukakin näyttää, eikä sillä vaa’an lukemalla. Itse olen 177cm pitkä, plus paino asettuu aikalailla tasaisesti joka puolelle kehoa.

Lisäksi Lehtinen painottaa, että painoa pudotetaan ruokavaliolla, jonka lisäksi treeni on tarkoitettu kehon muokkaukseen. 

Lehtisen mukaan painoindeksillä ei ole mitään merkitystä, sillä hän kokee voivan kokonaisvaltaisesti hyvin.

– En ole kokoa 36, vaan kokoa 46 ja näytän upealta! Treenaan koska rakastan itseäni ja kehoani.

Lehtinen ei jaa painoaan ulkopuolisille. Edes hänen miehensä ei tiedä tarkkaa painoa - ja hyvä niin. 

– Mun painon tietää mun pt ja mun lääkäri. Ehkä mun miehelläkin on siitä joku käry keskustelujemme pohjalta, mutta toisaalta häntä ei paljon kiinnosta mun paino vaan minä ihmisenä sisältä 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja