Dallasin päävalmentaja täysin ällistynyt Miro Heiskasesta: "Tämä ei ole normaalia"

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen säväytti Anaheim Ducksia vastaan NHL-uransa avausmaalilla, joka oli ottelun voitto-osuma, ja kellottamalla varmoin ottein joukkueestaan eniten jääaikaa: kolme sekuntia vaille 25 minuuttia. Dallasin päävalmentaja Jim Montgomery on 19-vuotiaasta suomalaispuolustajasta ällistynyt.

Pääkuvan videolla Heiskasen maali.

Heiskanen on vakuuttanut NHL:ssäkin varmoilla ja eleganteilla kiekollisilla suorituksillaan. 19-vuotias suomalaistulokas on tahkonnut nyt yhdeksän peliä taalaliigassa ja osoittanut olevansa heti valmis kovaankin vastuuseen.

– Minusta tämä oli yksi hänen parhaista peleistään. Edellinen peli (Los Angeles Kingsia vastaan) oli luultavasti yksi hänen heikoimmista peleistään kahden ensimmäisen erän osalta, mutta kolmannessa erässä hän oli yksi parhaista pelaajistamme, Montgomery sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tämä ei ole normaalia. Olemme todella onnekkaita, että meillä on tällainen 19-vuotias nuorukainen, Dallas-luotsi jatkoi.

Heiskanen piirsi 5–2-voitossa Anaheimia vastaan nimensä seurahistoriaan: hänestä tuli 19 vuoden ja 99 päivän iässä Starsin toiseksi nuorin maalin tehnyt puolustaja. Hän on nuorin, jos laskuihin otetaan vain vuodesta 1993 alkanut ajanjakso, jolloin joukkue on pelannut Dallasissa.

Heiskanen on kirjauttanut nyt NHL:ssä tehot 1+2.

Lue myös:

    Uusimmat