Miro Heiskanen kiinnosti useita NHL-seuroja, Dallasin GM korostaa suomalaisnuorukaisen merkitystä – "Vastaus oli helppo"

Dallas Starsin suomalainen tähtipuolustaja Miro Heiskanen kiinnosti useita NHL-seuroja, mutta joukkue ei suostunut missään nimessä kauppaamaan lahjakasta nuorukaistaan.

Miro Heiskasen tulokaskausi NHL:ssä on sujunut upeasti. 19-vuotias suomalainen on osoittanut heti ensimmäisestä ottelustaan lähtien pärjäävänsä upeasti maailman parhaiden pelaajien seassa. Kauden aikana Heiskanen on vakiinnuttanut paikkansa Dallasin avainpuolustajien joukossa toden teolla.

Dallas varasi Heiskasen koko kesän 2017 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Lahjakkaan puolustajan perässä on ollut useita NHL-seuroja myös varauksen jälkeen. Dallasin GM:n Jim Nillin mukaan Heiskasesta ei kuitenkaan haluttu koskaan luopua, vaikka moni joukkue on hänen peräänsä tiedustellutkin. Nill ei tarttunut myöskään Ottawan tarjoukseen, kun se kauppasi tähtipuolustaja Erik Karlssonia viime kesänä.

– Jokaisessa tapauksessa vastaus oli helppo. Se oli yksinkertainen ei. Tiesimme sen heti alusta alkaen. Aina kuin puhuin vaihtokaupoista, en ottanut Heiskasta edes huomioon riippumatta siitä, kenen kanssa keskustelin, Nill paljastaa NHL:n haastattelussa.

Dallas tiesi tasan tarkkaan, että heillä on käsissään erittäin lahjakas pelaaja, joka voi nousta todella merkittävään rooliin.

– Tiesimme, että meillä on melko erityinen pelaaja. Ei voi ikinä olla varma, kuinka nopeasti potentiaalista tulee totta, mutta tiesimme, että hänestä tulee hyvä, Nill vakuuttaa.

– Hän on pelaaja, jota meidän organisaatiomme tarvitsi.

Tällä kaudella Heiskanen on osoittanut, että häneen on kannattanut luottaa. Heiskanen on jo tulokaskautensa aikana ehtinyt tehdä erittäin suuren vaikutuksen niin omiin seuratovereihin kuin johtoportaaseenkin.

– Hänen tarinansa on hämmästyttävä. Yleensä, kun tuot nuorukaisen joukkueeseen, varsinkin Euroopasta, sinun täytyy pitää häntä tavallaan kädestä. Mutta ei hänen kohdallaan. Ensimmäisestä päivästä lähtien hän osoittanut, ettei hänestä tarvitse huolehtia, Nill hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat