Miranda sai haukut, koska ei antanut istumapaikkaa vanhemmille ihmisille – selittää syyn: "Tiedän, ettette voi nähdä sitä"

1:15

Kun Miranda Tymoschuk istui tyhjänä tuoliin ravintolassa, hän sai kuulla, että paikka olisi pitänyt antaa "vanhemmille ihmisille". Tymoschuk halusi valistaa muita siitä, etteivät kaikki vammat näy päälle.

Videolla tamperelainen bussikuski "kouluttaa" Mersu-miestä.

Oletko koskaan nähnyt bussissa nuorta, joka istuu helppopääsyisellä paikalla ja vie sen muilta? Jos pidit häntä törkeänä, tämä teksti vuodelta 2016 avaa silmäsi.

"Nousin heti ylös ja paikkaani tarjottiin muille..."

Kun Miranda Tymoschuk odotti äitinsä kanssa pöytää ravintolassa, tarjolla oli useita vapaita tuoleja. Jonossa oli myös vanhempia ihmisiä, mutta kun tuoleja tarjottiin heille, he kieltäytyivät.

Lopulta Tymoschuk itse äiteineen istui.

– Ei ollut mennyt edes minuuttia, kun nainen lähellä kumartui puoleemme ja sanoi "sinun pitäisi antaa vanhempien naisten istua". Nousin heti ylös ja paikkaani tarjottiin muille. Kukaan ei ottanut sitä, joten kun kaikki olivat hetken toistelleet, että heille sopii seisoa, istuin takaisin alas kyyneleitä pidätellen, Tymoschuk kuvasi The Mighty -sivustolla.

"Minulla on vamma, joka vaikuttaa jalkaani"

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun nuori Tymoschuk oli saanut vastaavanlaisen kehotuksen. Kaiken kukkuraksi aiheesta nyt huomauttanut nainen jatkoi kritisointia ja mutisi ystävälleen, että jos hän itse olisi ollut Tymoschukin ikäinen, hänen "ei olisi tarvinnut istua".

– En ole vain ajattelematon teini-ikäinen, joka vie istumapaikkoja, joita muut tarvitsisivat enemmän. Minua satuttaa tietää, että sellaisena ihmiset minut joskus näkevät. Minulla on vamma, joka vaikuttaa jalkaani, Tymoschuk kertoo.

Tymoschuk on jalkaongelman vuoksi leikattu useita kertoja, ja tulevaisuudessa hän tarvitsee lisää leikkauksia.

"Kipu voi olla hyvin uuvuttavaa"

Pitkään jatkuva seisominen aiheuttaa Tymoschukille kipua.

– Kipu voi olla hyvin uuvuttavaa. Tämän lisäksi jalkani on paljon heikompi ja toinen jalkani tekee usein suurimman osan työstä, mikä todella sekoittaa muuta kehoani, kun seison hetken, Tymoschuk kuvailee.

– Tiedän, ettette voi nähdä sitä – arpia, kipua, anatomisia eroja – joten annan teille anteeksi.

"Muistutan itselleni, etten tunne muiden ihmisten elämiä"

Myös Tymoschukia itseään ärsyttää, jos joku vie esimerkiksi julkisessa kulkuneuvossa paikan sitä enemmän tarvitsevilta.

– Kun nousen bussiin ja helppopääsyiset paikat edessä ovat täynnä ihmisiä katsomassa elokuvia puhelimistaan, lukemassa kirjoja ja juttelemassa ystävilleen, yritän olla kaatumatta, kun hakeudun taaempana olevalle istuimelle, tai pidän kiinni niin kovaa kuin voin, koska minun pitää seistä ja lopulta päädyn tasapainoilemaan yhdellä jalalla, liian peloissani, jotta pyytäisin paikkaa, Tymoschuk kuvaa.

– Muistutan itselleni, etten tunne muiden ihmisten elämiä, sitä tarkkaa syytä, miksi he päättivät istua, eikä mielestäni ole minun asiani kertoa heille, mitä heidän pitäisi tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja