"Minun oli pakko pohtia, onko se sen arvoista" – äiti aikoo ottaa tänä vuonna vähemmän kuvia lapsistaan

Millainen äiti unohtaa ottaa kuvia lapsensa konsertissa? Courtney Reynoldsin unohdus sai hänet ymmärtämään jotakin tärkeää.

Courtney Reynolds unohti ottaa kuvia viisivuotiaan tyttärensä juhlapyhäkonsertissa. Syyllisyys iski välittömästi: kuka unohtaa ottaa kuvia lapsensa konsertissa? Reynolds kuitenkin kertoo Huffington Post -lehdessä, että kuvaamattomuus sai hänet ymmärtämään jotakin tärkeää.

– Sen jälkeen, kun tajusin laiminlyöntini, tulin hyvin tietoiseksi kameroista, jotka minua ympäröivät. Paikalla oli puhelimia tai tablettitietokoneita ylhäällä pitäviä vanhempia, joilla ei ollut mitään ongelmaa estää takanaan olevien näkymä. Oli vanhempia, jotka olivat saapuneet ajoissa ja asettaneet kameransa kolmijalalle eteen, Reynolds kuvailee tekstissään.

Kuvaajia katsoessaan hän näki stressin, jota vanhemmat kokivat: jokainen halusi ottaa täydellisen kuvan ja olla olematta muiden, täydellistä otosta metsästävien tiellä.

– Minun oli pakko pohtia, onko se sen arvoista, Reynolds kuvaa.

Hän huomauttaa, että monet ammattiurheilijat videoivat palkintojenjakotilaisuuden omilla puhelimillaan, vaikka voisivat miljoonistaan maksaa oikealle kuvaajalle; tämän sijaan he tuijottavat historiallisia hetkiä näyttöjensä läpi, ottamatta oikeastaan osaa niihin.

"Ehkä se merkitsee, että välitän tarpeeksi"

– Vaikkei se ollut tarkoituksellista, se, etten ottanut kuvaa tyttärestäni, sai minut nauttimaan esityksestä entistä enemmän. Sain todella katsoa häntä ja hänen luokkatovereitaan ja olla läsnä hetkessä sen sijaan, että keskittyisin siihen, olenko zoomannut tarpeeksi tai saanut tallennettua sen tarkan hetken, kun hän ei imenyt peukaloaan tai kaivanut nenäänsä, Reynolds sanoo.

Reynolds elää hektistä elämää, josta suuri osa menee tulevan suunnittelemiseen. Hän kuitenkin tajusi tyttärensä esiintymisen myötä, että voi päättää tehdä pieniä asioita perheensä ja läsnäolonsa eteen.

– En todellakaan aio lakata ottamasta kuvia tai videoita kokonaan, muttei minun tarvitse dokumentoida jokaista liikettä, jonka lapseni tekevät. En usko, että minut tuomitaan huonoksi äidiksi, koska en kuvannut jälkipolville jokaista hiekkalinnaa, jonka lapseni lomalla rakensivat, tai tuhannetta jäätelötötteröä, jonka he sottasivat pyjamalleen aamiaisella, Reynolds sanoo.

– Ja vain, koska en lisännyt Facebookiin kuvaa tyttärestäni laulamassa joululaulua, ei tarkoita, etten välitä. Ehkä se merkitsee, että välitän tarpeeksi pannakseni kameran alas ja todella nähdäkseni ja kuullakseni hänet.

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja