Maya kärsi musertavasta "äitisyyllisyydestä" – ei voinut käydä edes kampaajalla: "En kokenut, että ansaitsen neljän tunnin tauon"

Maya keksi yli vuoden ajan tekosyitä sille, miksei voisi mennä kampaajalle. Nyt hän kertoo, millaista on kärsiä musertavasta "äitisyyllisyydestä".

19 kuukauden ajan Maya Vorderstrasse keksi tekosyitä. Vorderstrassella on kaksoset Hazel ja Zoey. Aina, kun hän pohti kampaajalle menemistä, mieleen alkoi ilmaantua myös syitä, miksi se ei olisi hyvä idea.

–  Hazel haluaa imeä rintaa, tytöt itkevät kuitenkin, Zoey ei koskaan ole ollut noin montaa tuntia ilman minua, se on liian kallista, en oikeastaan tarvitse hiustenleikkuuta, minulla on kotona paljon tehtävää, Vorderstrasse listasi tekosyitään Instagramissa.

"Minusta oli tullut näkymätön itselleni"

Oikeasti hän ajatteli, ettei kampaajakäynti olisi vaivan tai rahan arvoinen. Pienten lasten jättäminen siksi aikaa, että äiti tekisi jotakin itsensä hyväksi, tuntui lasten hylkäämiseltä.

–  Minusta oli tullut näkymätön itselleni, ja se on vaarallinen kuoppa, johon pudota. Koko jutussa oli kyse paljon enemmästä kuin hiuksistani, kyse oli itsetunnostani ja itsearvostuksestani. En kokenut, että ansaitsen neljän tunnin tauon, jonka aikana huolehdin itsestäni, Vorderstrasse kuvailee.

Avomies pakotti kampaajalle

Lopulta Vorderstrassen aviomies havaitsi, että vaimo pohtii hiuksiaan koko ajan. Hän vaatimalla vaati Vorderstrassea menemään kampaajalle.

Lopulta tämä antoi periksi.

–  Kun lopulta kävelin ulos talostamme ja suljin oven, ahdistus ja katumus huuhtoivat ylitseni ja minusta tuli niin stressaantunut, etten voinut estää itseäni itkemästä, Vorderstrasse sanoo.

"Tunsin viimein itseni hieman arvokkaammaksi"

Hän kuitenkin meni kampaajalle – ja rentoutui niin, että nukahti hiustenpesupaikan tuoliin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

–  Luin kokonaisen lehden. Lisäsin Pinterest-palveluun DIY-projektien ideoita, joita en varmaankaan koskaan tule tekemään. Join lämpimän kahvin, Vorderstrasse kuvailee.

–  Kun viimein näin lopputuloksen, ja miten eloisalta ja voimakkailta hiukseni näyttivät, ja sitten kuulin, miten hyvin lapseni pärjäävät aviomieheni kanssa, ymmärsin, miksi itsestä huolehtiminen on niin tärkeää. Kykenin lataamaan akkujani vain muutaman tunnin ja tunsin viimein itseni hieman arvokkaammaksi.

Vaikka itsen laittaminen etusijalle on Vorderstrasselle vaikeaa, hän lupasi itselleen tehdä asioita, joista saa iloa.

– Kannustan teitä tekemään samoin. Olemme paljon parempia äitejä, kun löydämme oman arvomme ja arvostamme itseämme. Tiedä, että olet ihmisenä arvokkaampi kuin voit kuvitellakaan.

Lue myös:

    Uusimmat