Minskin kanadalaisvalmentaja uskoo Teemu Pulkkisen uuteen mahdollisuuteen NHL:ssä: "Ovi on vielä auki"

Teemu Pulkkinen vaihtoi ainakin toistaiseksi Pohjois-Amerikan kaukalot KHL:ään. Itsekin NHL:ssä pelannut Dinamo Minskin valmentaja Gordie Dwyer on tyytyväinen, että hän on saanut joukkueeseensa hyvän maalintekijän.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Jokerien ja Minskin välisestä ottelusta ja Pulkkisen kommenteja.

Dwyer, 40, oli tyystin erityylinen pelaaja kuin Pulkkinen. Montreal Canadiensin kuudennen kierroksen varaus (1996) teki vähän pisteitä ja pelasi kovaa. Hän otti urallaan matsia lajin kovimpien kovanyrkkien kanssa: Bob Probert, Chris Neil, Shane Hnidy, Andrew Peters ja niin edelleen.

Dwyer pelasi 108 NHL-ottelua, joissa hän sai kasaan viisi syöttöpistettä ja 394 jäähyminuuttia. Hän on silti varsin tyytyväinen, että Dynamo Minsk sai käyttöönsä Pulkkisen kaltaisen taitopelaajan.

– Teemu on ollut maineensa veroinen. Hän on vaarallinen hyökkäyspäädyssä ja osaa löytää maalipaikat, Dwyer sanoi MTV Sportille.

Dwyer valmentaa Dinamo Minskin joukkuetta toista kautta. Eurokiekko on tuttua, sillä on valmentanut aiemmin Pohjois-Amerikan juniorisarjojen lisäksi KHL:n Medvescakia ja Sveitsin liigan Ambri-Piottaa.

– "Pulkki" on hyvä lisäys joukkueeseen. Hän hakee kuitenkin edelleen paikkaansa joukkueessa. Kun hän pääsee paremmin sisään kuvioihin, hän on entistä vaarallisempi.

– Teemulla on mahtavan nopea laukaus. Hän etsii koko ajan paikkoja, eikä arkaile käyttää kutiaan, valmentaja kehui.

Dwyer ei lähde kommentoimaan Pulkkisen aiempia vuosia Pohjois-Amerikassa, mutta hän vakuuttaa, ettei 26-vuotiaan NHL-tie ole tukossa.

– Ovi on edelleen auki. Jos hän kehittää kokonaisvaltaista peliään, hänellä on vielä mahdollisuus ottaa vakiopaikka jostain NHL-joukkueesta.

– NHL on jääkiekon isoin juttu. Maailmassa on paljon hyviä pelaajia, jotka eivät ole saaneet kunnon mahdollisuutta siellä, Dwyer muistutti. 

Lue myös:

    Uusimmat