Minne Ukraina tulee tekemään vastahyökkäyksensä? Sotilasprofessori osoittaa tätä paikkaa

Sotilasprofessori Ukrainan mahdollisesta vastahyökkäyksestä: Jonkinlaista valmistelua on selvästi ilmassa 1:58
Riittääkö Ukrainan suorituskyky vastahyökkäykseen keväällä?

Ukraina on ilmaissut useasti aikovansa käynnistää seuraavan vastahyökkäyksensä Venäjän joukkoja vastaan tämän kevään aikana. Sotilasprofessori uskoo tietävänsä, mitä kaupunkia tulisi ainakin pitää silmällä tulevan kevään aikana. 

Sodan vuosipäivänä 24. helmikuuta sekä Ukrainan puolustusministeri että tiedustelupalvelun päällikkö sanoivat, että Ukrainan armeija on valmis vastahyökkäykseen.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotilastieteen professori Marko Palokangas uskoo, että Ukraina valmistelee vastahyökkäystä saadakseen Venäjän valloittamat alueensa takaisin, mutta ajankohta on kysymysmerkki.

– Ukraina on rakentanut suorituskykyään ja valmiuttaan syksystä saakka jonkinlaiseen hyökkäykseen. Sitä, koska se tapahtuu me emme vielä tiedä, mutta jonkinlaista valmistelua on selvästi ilmassa.

Palokangas sanoo, että on ainoastaan Ukrainan puolustusvoimat tietävät missä ja milloin hyökkäys tapahtuu. Professorilla on kuitenkin esittää valistunut arvaus yhdestä kohteesta, jota kannattaa pitää silmällä keväällä.

– Suuntaisin kyllä katseen tuonne Melitopolin suuntaan. Eli niin kutsuttuun maayhteyteen Krimin niemimaalle. Venäjä pyrkii pitämään sitä tietenkin kaikin keinoin hallussa.

Ukraina on saanut länsimailta viime viikkoina raskastakin aseapua nykyisiin ja tuleviin taisteluihin. Muun muassa Saksa, Yhdysvallat, Puola ja Britannia lupasivat lähettää panssareita Ukrainan armeijan käyttöön. Niistä ensimmäiset ovat tiettävästi jo saapuneet Ukrainaan.

– Ukraina kyllä tarvitsee kaiken mahdollisen suorituskyvyn hyökkäystä ja alueiden takaisin haltuunottoa varten. Sitä asetelmaa tässä nyt pyritään varmasti rakentamaan: aika, paikka ja tila, jossa Ukraina kykenisi tähän.

Wladimir Klitschko koeajoi paljon puhutun Leopard 2 -panssarivaunun 0:43
Katso video: Wladimir Klitschko lähti ajelulle "taistelukentän työjuhdalla" ja lähetti lämpimät terveiset "vapaalle maailmalle". 

Lue myös:

    Uusimmat