Mainos

Minna Tervamäestä Kansallisbaletin tähtitanssija

Pitkän uran Suomen Kansallisbaletissa tehnyt Minna Tervamäki on nimitetty Kansallisbaletin ensimmäiseksi tähtitanssijaksi. Kansallisbaletti uudistaa muutenkin nimikkeitään kansainväliseen suuntaan. Käyttöön tulevat myös nimikkeet ensitanssija, solisti, tanssija ja tanssijaharjoittelija.

Tähtitanssijoiksi ja ensitanssijoiksi nimitetään ansioituneimpia solisteja. Muut nimitykset julkistetaan kauden aikana. Suomen Kansallisbaletissa ensitanssija-nimitykset olivat viimeksi käytössä 1960–luvun lopussa. Baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven mukaan keskeisissä tehtävissä tanssivat saavat näin ansaitsemansa tunnustuksen niin julkisuudessa kuin ammatillisestikin.

-Olen tehnyt hirveästi töitä pitkän urani eteen ja antanut itsestäni kyllä ihan valtavasti. Olen myös taistellut muutamien vammojen kanssa ja ponnistanut takaisin. Baletti on raju ammatti, joka vaatii jokapäiväistä nöyryyttä. Riippumatta siitä onko tähtitanssija tai kuorotanssija, se vaatii sen saman työn, Minna Tervamäki sanoo.

Minna Tervamäki on kuulunut jo vuosia Suomen Kansallisbaletin ykkösballerinoihin. Hänen tanssinsa antaa taianomaisen illuusion keveydestä ja ilosta, vaikka raskaudessaan se vastaa kovaa urheilusuoritusta.

Oopperaa koko kansalle

Suomen Kansallisooppera pyrkii nyt palvelemaan myös koko Suomea entistä paremmin. Näytäntökaudella 2009–2010 radioidaan Kansallisoopperan esitys Einojuhani RautavaaranAleksis Kivestä ja televisiossa nähdään Aulis Sallisen ooppera Punainen viiva. Vierailuohjelmassa on Rautavaaran Aleksis Kivi -oopperan vienti Ilmajoelle.

Kansallisoopperan uusi esityskausi alkaa 13.8, jolloin näyttämölle palaa MozartinFigaron häät, Kansallisoopperan pisimpään esitetty produktio. Baletti aloittaa kautensa intialaisten tarujen maailmaan vievällä klassikolla Bajadeeri. Sitä saapuu harjoittamaan balettimaailman suuriin nimiin kuuluva Natalia Makarova.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.