Mainos

Ministeriö syyttää Ilmailuhallintoa eriarvoisesta kohtelusta

Ilmailualan yritykset ovat saaneet Ilmailuhallinnolta eriarvoista kohtelua, sanoo liikenne- ja viestintäministeriö. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Ministeriön mielestä Ilmailuhallinto ei ole kohdellut yrityksiä tasapuolisesti koulutukseen ja lentolupiin liittyvissä asioissa.

- On ilmennyt sellaisia epäkohtia, joihin on syytä puuttua ja jotka on saatava kuntoon kevään aikana, kiteyttää liikenne- ja viestintäministeriön hallitusneuvos Mikael Nyberg.

Hän arvelee Ilmailuhallinnon virkamiehillä olevan eri käsityksiä esimerkiksi siitä, mitä termi "kokenut lentäjä" tarkoittaa.

Ministeriö päätti puuttua Ilmailuhallinnon toimiin, kun seitsemän suomalaista ilmailualan yritystä oli valittanut sille epäoikeudenmukaisesta kohtelusta.

Ilmailuhallintoon ovat tyytymättömiä Copterline, Skärgårdshavets helikoptertjänst, Heliflite, FinnComm Airlines, Air Turku, Suomen ilmailuopisto ja Lapin tilauslento.

Johtaja Reijo Lamberg Ilmailuhallinnon lentotoiminta ja lupakirjat -osastolta kiistää, että viraston toiminnassa olisi isoja ongelmia. Ilmailuhallinnon ylijohtaja Kim Salonen puolestaan sanoo, että lentoyritysten väitteet ongelmista ovat yksilöimättömiä, eikä hän halua siksi kommentoida niitä vielä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.