Ministeriö: Somalian biopassit hyväksyttävä

Sisäministeriö ehdottaa somalialaista biopassia Suomessa hyväksyttäväksi matkustusasiakirjaksi. Tähän mennessä Somalian passeja on pidetty epäluotettavina maan epävakaan tilanteen takia.

Somalian väliaikaishallitus myöntää maan kansalaisille biometrisen tunnisteen sisältäviä niin kutsuttuja e-sarjan passeja. Niiden tarkoitus on vastata kansainvälisiin biopassien laatuvaatimuksiin.

Kallis kapine

Sisäministeriön tietojen mukaan passi on tavalliselle somalialaiselle kallis. Kaikilla Suomeen tulijoilla ei ole ollut tähänkään mennessä esittää edes tavallista passia.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) ehdotti aiemmin tänään, että biopassit voisivat auttaa perheenyhdistämisiä koskevien hakemusten vilpittömyyden selvittämisessä. E-passilla voitaisiin varmentaa ulkomaalaisen henkilöllisyys silloin, kun hän hakee oleskelulupaa Suomesta.

Sisäministeriö tekee ehdotuksen ulkoministeriölle, kun asiaankuuluvat ministeriön osastot ovat sanoneet mielipiteensä asiasta. Ehdotuksen valmistelu alkoi heinäkuussa, kun Maahanmuuttovirasto esitti idean sisäministeriölle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat