Mainos

Ministeriö pisti hakuun uusia digi-tv-kanavalupia

Liikenne- ja viestintäministeriö pyrkii tekemään päätöksen uusista digikanavista huhti-toukokuussa. Yleisradion kanavien lisäksi Suomessa on nykyisin 11 valtakunnallista digikanavaa.

Digi-tv-kanavien määrä kasvaa. Liikenne- ja viestintäministeriö LVM on julistanut haettavaksi uusia ohjelmistolupia jo käytössä olevaan kanavanippuun ja täysin uuteen kanavanippuun.

Yhteen kanavanippuun mahtuu 5-6 valtakunnallista televisiokanavaa. Yksikön päällikkö Ismo Kosonen LVM:stä kertoi tänään, että haussa annettavien lupien määrä ratkeaa myöhemmin. Määrään vaikuttaa toiminnan laajuus.

Täysin uuteen kanavanippuun tulee aikanaan myös Ruotsin television SVT:n kaksi kanavaa. Niihin tarkoitetut toimiluvat tulevat hakuun myöhemmin. Nyt uudesta nipusta voidaan jakaa 3-5 lupaa.

Jo käytössä olevassa kolmannessa kanavanipussa on vapaata tilaa runsaan yhden kanavan verran. Nykyisin sillä välitetään muiden muassa Canal+:n ja Urheilutelevision ohjelmia. Vapaasta kapasiteetista voidaan myöntää valtakunnallisia tai alueellisia lupia. On myös mahdollista, että jo kanaville toimiville tulee lisää "tilaa". Lisäkapasiteetin antaminen niille ilman hakua ei olisi ollut mahdollista.

Luvista kiinnostuneiden on tehtävä ilmoitus ministeriölle maaliskuun puoliväliin mennessä. Varsinainen hakemus on jätettävä viimeistään 2. toukokuuta. Kososen mukaan päätökset pyritään tekemään huhti-toukokuussa.

Yleisradion kanavien lisäksi nykyisin on käytössä 11 valtakunnallista digikanavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.