Mainos

Ministeriö ei lämpene sudenkaatoluville

Sudet ovat käyneet tänä kesänä jo neljästi karjan kimppuun Parikkalan ja Rautjärven alueella. 23 lammasta on kuollut, kaksi mullia on raadeltu henkihieveriin. Maa- ja metsätalousministeriö ei kuitenkaan lämpene kaatoluville.

-Kun tulin naamulla tänne pellolle katsomaan, niin yhdeksän oli kuolleena, neljä oli hukkuneena ja kolme jouduttiin lopettamaan eli kaikkiaan 16, koko tämä katras tässä oli menetetty, sanoo maanviljelijä Matti Matikainen Rautjärveltä.

-Yhdelle nyt on saatu poistolupa poliisin puolelta ja ministeriö on vielä ollu nihkeenä. Seitsemää lupaa alunperin anottiin tulevalle metsästyskaudelle, mutta yhtään ei saatu, murehtii toiminnanjohtaja Ilkka Tiainen Vanha-Parikkalan riistanhoitoyhdistyksestä.

Ministeriö nihkeänä


Maa-ja metsätalousministeriön kanta tuli selväksi, kun äskettäin Parikkalan puolella seitsemän lammasta susien suihin menettänyt lampuri otti yhteyttä ministeriöön.

-No ministeriön mielestä vielä ei oo tapahtunu tarpeeks vahinkoa ja eläinten omistajien pitäis pitää eläimet sillä tavalla, etteivät ne ole susien syöttinä, sanoo lampuri Hanna Puolakka.

16 lampaan menetystä pidettiin kuitenkin Imatran poliisilaitoksella niin mittavana, että lupa yhden suden kaatoon saatiin. Jahti alkoi viime yönä suureksihaaskaksi muuttuneella laitumella, mutta tuloksetta.

Asukkaat pelkäävät

- Ei uskalla liikkua yhtä vapaasti, eikä ole metsään menemistä eikä marjaan eikä paljon pihapiiristä etemmäksi uskalla ainakaan pimeällä mennä., kertoo Sirkku Pirhonen.

Maassamme on noin 100 suden kanta. Niistä kolmisenkymmentä liikkuu Kymen riistanhoitopiirin alueella. pääosin Ruokolahden, Parikkalan ja Rautjärven maisemissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.