Mainos

Ministeri Vapaavuori: Talvivaaran vesiongelma pitää ratkaista ennen lopullista kauppaa

Ministeri Jan Vapaavuori (kok) korostaa, että sopimus Talvivaaran myynnistä on vasta ehdollinen. Ratkaisevassa asemassa on vesitasekysymys.

- Tässä tarvitaan vielä erilaisia rahoitus- ja viranomaisjärjestelyjä. En voi tarkentaa kaikkia ehtoja, mutta vesitasekysymykseen pitää löytyä ratkaisu. Eli Talvivaaran vesiasiat pitää voida hoitaa ympäristoystävällisesti. Purkuputki on kiistatta yksi asioista, jotka saattavat olla ratkaisevassa asiassa, Vapaavuori sanoi hetki sitten eduskunnassa.

Vapaavuoren mukaan purkuputki ei ole ainoa vaihtoehto, mutta lyhyellä aikavälillä yhtä nopeaa ja tehokasta ratkaisuja ei ole. Kun lumet sulavat, kaivosalueelta voi valua puhdistamattomia jätevesiä ympäröivään luontoon.

Purkuputken lupahakemus on parhaillaan aluehallintoviraston käsittelyssä.

- Talvivaaran kaivosta on konkurssin jälkeen käytännössä pyöritetty veronmaksajien rahoilla. Siihen on kulunut yli 40 miljoonaa euroa. Ja 10 miljoonaa euroa kuluu kuukaudessa siihen saakka, kunnes tämä saadaan loppuun saatetuksi. Veronmaksajien kuluvastuu pitää saada loppumaan.

Vapaavuoren mukaan kauppa varmistuu lopullisesti ensi kesänä.

Talvivaaran emoyhtiö ei ole osapuoli tässä yrityskaupassa. Vapaavuoren mukaan myöskään Pekka Perä ei ole ollut mukana tämän kaupan järjestelyissä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.