Mainos

Ministeri Saarikko parjaa terveysjättejä huonosta tilannetajusta: "Syytä tarkistaa yhteiskunnalliset kuiskaajansa"

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) haukkuu terveysjättejä malttamattomuudesta sekä huonosta yhteiskunnallisen ilmapiirin lukutaidosta ja tilannetajusta.

Ministeri viittaa eiliseen STT:nkin julkaisemaan uutiseen siitä, että Pihlajalinnan, Mehiläisen ja Terveystalon toimitusjohtajat vaativat kuntien sote-palveluiden ulkoistamista rajoittavan lain kumoamista.

Saarikko sanoo tiedotteessaan, että hänen tekisi mieli kutsua vaatimusta haudoilla tanssimiseksi, sillä perjantaina kaatuneen sote-mallin kuoppa on hädin tuskin vasta lapioitu umpeen.

Ministerin mukaan yksityiset terveysjätit pyrkivät edistämään omaa liiketoimintaansa kuntien taloudellisella ahdingolla.

–  Rajoituslain purkamista vaatineilla yrityksillä olisi syytä tarkistaa yhteiskunnalliset kuiskaajansa, Saarikko vinkkaa.

Todellinen "markkinamalli"

Saarikon mielestä terveysjätit rohkaisevat osaoptimointiin ja pikavoittoihin, eivät yhteiskunnalliseen kokonaisetuun. Samalla ministeri sälyttää vastuuta soten kaatumisesta oppositiolle.

–  Tämä on todellinen ”markkinamalli” – ja tätä eduskunnan oppositio ei ehkä ihan loppuun asti miettinyt hallituksen sote-mallia nimitellessään ja kaataessaan. Siinä sentään julkinen palveluiden järjestäjä olisi ollut kuskin paikalla ja sinänsä hyvät yksityiset palveluntuottajat turvavöissä kyydissä, tiedotteessa lukee.

Ministeri penää kuntapäättäjiltä valppautta, sillä kokonaisulkoistukset voivat päätyä maakunnallisen kehityksen tulpaksi.

Sote-palveluiden rajoituslaki on hänen mielestään pidettävä voimassa siihen asti, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudesta järjestämistavasta on linjattu.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja