Mainos

Asiantuntija terveysjätin kritiikkiä nostaneesta vaatimuksesta: "Sote-palvelujen ulkoistuksia rajoittava laki yhä voimassa"

5:29
Soteuudistus kaatui mm. huonoon valmisteluun

Kuntien ja kuntayhtymien sote-palvelujen ulkoistuksia rajoittava väliaikainen laki on edelleen voimassa, sanoo oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen.

Äskettäin terveydenhuoltopalveluja tuottavan Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää vaati rajoittamislain purkamista, koska sote-uudistus kaatui.

– Lähtökohtaisesti laki on nyt voimassa sen asianomaisen ajan kuluessa (vuoteen 2022). Tuskin voi ajatella, että koko (sote-) hanke nyt loppuisi, Viljanen sanoo.

– Eri asia on, jos vaalien jälkeen uusi hallitus lähtee purkamaan sitä. Sehän on tietysti aina mahdollista. Mutta ei se itsessään kumoudu ja menetä merkitystään ilman, että eduskunta nimenomaan tekee vastakkaisen säätämistoimen, Viljanen lisää.

Rajoittamislaki määrää, että kunnat ja kuntayhtymät saavat ulkoistaa vain 30 prosenttia sote-palveluistaan. Lain tarkoitukseksi on kirjattu, että sote-uudistuksen valmisteluvaiheessa turvataan edellytykset sosiaali- ja terveydenhuollon yhdenvertaiseen ja taloudelliseen järjestämiseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja