Mainos

Ministeri Mykkänen: Putinin vierailu asiallinen

9:18

Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen mielestä Venäjän presidentti Vladimir Putinin Suomen vierailu ja sen aikana käydyt keskustelut olivat asialliset. 

Keskustelut sivuuttivat muun muassa ympäristöyhteistyötä ja taloutta.

– Jos Krasnyi Borin ongelmakaatopaikkakysymyksessä ja mustahiilikysymyksessä päästään eteenpäin, niin ehkä tällainen presidenttien yhteinen lahja Itämerelle ja arktisen alueen tulevaisuudelle voi olla kehkeytymässä, Kai Mykkänen selvitti maiden välisiä ympäristötekoja.

Ministeri korosti myös presidentti Sauli Niinistön aktiivista roolia ympäristönsuojelussa.

– Arvostan todella kovasti, että presidentti Niinistö on pitkään vienyt konkreettisesti asioita eteenpäin. Venäjä on sellainen maa, että siinä tarvitaan myös presidentti Putinin tuki.

Ympäristökysymykset korostuvat, sillä Suomi toimii nyt arktisen neuvoston puheenjohtajana.

"Meidän talous ei kaadu, vaikka Venäjän talous vähän yskii"

17 vuotta Venäjän presidenttinä toiminutta Putinia Mykkänen pitää vahvana ja määrätietoisena johtajana, joka Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen on onnistunut nostamaan Venäjän jälleen jaloilleen.

– Meidän näkökulmastamme demokratian, sananvapauden ja ilmaisuvapauden asiat ovat kuitenkin Venäjällä erittäin huolestuttavasti kaventuneet, Mykkänen toteaa.

Niinistön ja Putinin välinen yhteistyö on Mykkäsen mukaan olennaisen tärkeää, jotta lähialueet pysyisivät vakaina. Vaikka myös talouden kannalta yhteistyö on olennaista, Mykkäsen mukaan Suomen tulee taloudellisesti katsoa myös muualle.

– Suomen täytyy hyödyntää se, että osaamme Venäjä-kaupan, mutta samaan aikaan on pidettävä kauppatiet auki muihinkin suuntiin.

– Meidän talous ei kaadu, vaikka Venäjän talous välillä yskiikin, Mykkänen huomauttaa.


Katso ylhäällä olevasta videota Mykkäsen koko haastattelu.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.