Mainos

Keskustan Lintilä: Presidentin puheessa huolestuneisuutta

2:19

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo havainneensa presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaispuheessa pientä huolestuneisuutta kansainvälisestä tilanteesta.

Valtiopäivien avajaisia vietettiin tänään Finlandia-talossa.  

-Suomen on pidettävä oma rauhallinen linjansa ja oltava enemmän kokoava tekijä kuin aiheuttaa riitoja, Lintilä sanoo.  

Hänen mukaansa Niinistön puhe erosi aiemmista puheista ainakin siinä, että puhe on ennen ollut talouspainotteisempi.  

-Nyt puheessa oli vahva kansainvälinen näkökulma. Mukana oli myös historiallista perspektiiviä, hän sanoo.  

Samoilla linjoilla on myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.). Mykkäsen mukaan Niinistö osaa puheissaan ottaa huomioon aina kulloisenkin yhteiskunnallisen tilanteen.  

Lintilä sanoo, että alkavilla valtiopäivillä eduskunnassa tulee eteen isoja ja vaikeita asioita, vaikka valonpilkahduksiakin on, muun muassa talouskasvu. Mykkäsen mukaan tulevilla valtiopäivillä pitää uskaltaa ottaa askeleita myös ”heikoille jäille” orastavasta talouskasvusta huolimatta. 

-Meidän täytyy saada työllisyystilanne riittävän hyvälle tolalle ja uudistettava sosiaaliturvaa sekä keskusteltava työttömyysturvakysymyksistä. Meidän täytyy joka vuosi ottaa uusia rohkeita askeleita. 

Mykkänen kertoo kiinnittäneensä oman salkkunsa kannalta huomiota Niinistön puheessa siihen, että presidentti otti puheessaan esiin vapaan kaupan ja protektionismin.  Mykkänen sanoo, että Suomen orastavalle talouskasvulle yksi suurimmista uhista on Yhdysvaltojen mahdolliset kauppamuurit. 

-Minulle yksi keskeinen asia EU:ssa onkin, että saamme Euroopan unionissa pikemminkin yhtenäisyyttä protektionismia vastaan tällaisen ulkoisen uhan nimissä, hän sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.