Mainos

Ministeri Lindström: "Suomen vankiloissa valmistauduttava radikalisoitumiseen"

Vankiloissa on valmistauduttava terrorismirikoksiin, sanoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).

Suomessa ei ole terrorismirikoksesta tuomittuja vankeja, mutta tutkintavankeja eli rikoksesta epäiltyjä kylläkin. Lindströmin mukaan tilanne ei ole Suomen vankiloissa tällä hetkellä uhkaava, mutta varauduttava silti on.

– Kun olen käynyt EU:n osaneuvostossa, niin siellä tämä asia on ollut isona aiheena ja siellä on keskusteltu sellaisten maiden kanssa, joissa tämä tilanne on jo arkipäivää. Suomen on tässä asiassa syytä olla etukynnessä tekemässä asioita.

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbackan mukaan Suomessa on seurattu radikalisoitumiseen liittyen tiiviisti eurooppalaista suuntaa. 

– Tanskassa on ollut vakavia terroritekoja ja myöskin muualla pohjoismaissa tilanne on huomattavasti vaikeampi. Olemme Suomessa tässä suhteessa onnellisemmassa asemassa, mutta meidän on kuitenkin syytä varautua tulevaisuuteen, Vesterbacka sanoo.

Yksi ennaltaehkäisevä keino on vankilan henkilöstön kouluttaminen, jotta radikalisoitumiseen alttiita henkilöitä pystytään tunnistamaan.

– Koulutuksessa ollaan vielä aika alkuvaiheessa. Lähinnä vankiloihin koulutetaan ensin erityisosaamista ja sitten vasta myöhemmässä vaiheessa tämä koulutus suunnataan laajemmin koko vankilan henkilökunnalle, Vesterbacka toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.