Mainos

Ministeri Lindström haluaa auttaa muita työuupumuksesta kärsiviä: "Että uskaltaa ajoissa avautua – itse kärsin liian pitkään"

3:31

Sairastumisestaan avoimesti puhunut ministeri Jari Lindström toimii oikeusministerinä viimeistä päivää tämän viikon perjantaina. Ministeri kertoo MTV Uutisten haastattelussa, ettei hänen vointinsa heikentänyt tehtävien hoitamista. Lindström toivoo, että samankaltaisista ongelmista kärsivät eivät päätyisi lääkäriin yhtä myöhään kuin hän itse.

– Moni kokee samanlaisia ongelmia omassa työelämässään. Jos tästä jotain apua on, että uskaltaa ajoissa avautua, hyvä niin. Itse kärsin vähän liian pitkään, ennen kuin tajusin mennä lääkäriin. Kyllä lääkärit ovat sitä varten, että he auttavat, perussuomalainen ministeri pohtii ulostuloaan.

Miksi piditte tärkeänä puhua asiasta julkisesti?

– Mietin sitä kauan, koska tässä tulee aina se, että "mitä se nyt valittaa, että sillähän on kaikki asiat hyvin". Toisaalta mietin, että miksi en voisi sanoa mistä tässä on kyse. Kysymys ei ole uupumuksesta, kyse on sairastumisesta. Ne ovat kaksi eri asiaa.

– Kannattaa tehdä ratkaisuja ajoissa oman itsensä edun vuoksi. Minäkin viivytin liian pitkään, olisi pitänyt mennä lääkärille paljon aikaisemmin. Tiesin, että en tee välttämättä itselleni hyvää. Silloin, kun ei tee itselleen hyvää, ei myöskään tee hyvää lähiympäristölleen. 

Koetteko, että olisitte jatkossakin myös oikeusministeri, jos olisitte mennyt ajoissa lääkäriin?

– En usko. Tämäkin ministeriö vaatii täysipäiväisen ministerin, koska se tekee tärkeää työtä lainvalmistelussa. Tämä on ollut hieno matka. Olen johtanut ministeriötä kaksi vuotta, nyt on aika tulla uuden miehen kuvaan.

Miten vointinne tila on vaikuttanut itse tehtävän hoitoon?

– Ei millään lailla. Mikään ei ole jäänyt tekemättä. Kaikki hallitusohjelman kirjaukset, jotka tänne on sälytetty, kaikki on viety eteenpäin ajallaan. Aina, kun on tuotu linjauspaperit eteen, olen pystynyt tekemään ratkaisuja. Enemmän se on ollut se oma riittämättömyydentunne, koska koen, että minulla ei ole ollut aikaa tarpeeksi perehtyä tämän puolen asioihin. Se on se iso ongelma. 

Tehtyyn ratkaisuun hän on tyytyväinen. Tukeakin on riittänyt.

– Tsemppiviestejä on tullut liikuttavan paljon, työministerinä jatkava Lindström kertoo hymyillen. 

Katso videolta Lindströmin mietteet siitä, olisiko hänen pitänyt alkujaankin kieltäytyä vaativasta työ- ja oikeusministerin salkusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.