Ministeri Kurvinen: Ravintolatoimintaan tulossa tuttuja rajoituksia – väläyttää rokotepassin mahdollisuutta yöelämään ja tapahtumiin

Suomen koronatilanne on huonontunut - minkälaisia rajoituksia on luvassa? 5:12
Näin Kurvinen luonnehti tulevia rajoituksia ja rokotepassin mahdollisuutta

Koronatartuntojen määrän kasvu johtaa siihen, että ravintolarajoitukset kiristyvät monella alueella. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ennakoi tilannetta tänään Uutisaamussa. 

MTV Uutisten tietojen mukaan kiihtymisvaiheen rajoituksiin nousevat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Päijät-Häme ja Kymenlaakso. Ennestään kiihtymisvaiheessa on Uusimaa. 

Ministeri Kurvisen mukaan kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tulee tarkoittamaan “ravintolatoimintaan valitettavan tuttuja rajoituksia, joita on aiemminkin ollut”. 

– Mitään uutta ja mullistavaa sieltä ei tule, hän summaa. 

Kiihtymisvaihe tarkoittaa ravintoloille sitä, että anniskelu on sallittu kello 7-00 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 5-01. 

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. 

Kurvinen muistuttaa, että rajoitukset tulevat olemaan hallituksen hybridistrategian mukaisia toimia. Ravintolarajoitusten lisäksi käsittelyssä ovat hänen mukaansa “tietyt raja-asiat".  

Voisiko rokotepassi toimia? 

Tällä hetkellä koronatartunnat leviävät erityisesti nuorten keskuudessa yöelämässä ja yksityistilaisuuksissa. Kurvinen kannustaa nuorempia ikäluokkia ottamaan rokotuksen. 

– En ymmärrä tämmöistä rokotekriittisyyttä. Meillä olisi sikotautia, isorokkoa, kaikki tappavat ja vammauttavat sairaudet keskuudessamme, jos aikanaan meidän isovanhemmat ja heidän vanhempansa olisivat olleet rokotekriittisiä. Mennään ottamaan se rokote ja ymmärretään jokainen oma vastuumme siinä, hän sanoo suoraan. 

Kurvisen mukaan pakkorokotusta voisi selvittää, mutta hän itse kannattaa rokotukseen ohjaamista “porkkanoiden ja kannustuksen kautta”. Yksi tällainen tapa hänen mukaansa voisi olla rokotepassi, jonka avulla pääsisi esimerkiksi tapahtumiin ja yökerhoihin helpommin. 

–  Suhtaudun varovaisen myönteisesti siihen, hän pohtii. 

Kurvinen ei vastaa suoraan, onko hallituksella pohdinnassa rokotepassin kaltaista asiaa. 

– Mielestäni hallituksen pitäisi pohtia sitä. 

Kurvinen kertoi myös matkustavansa Tokioon katsomaan Olympialaisia. Koko haastattelun näet tästä:

Ministeri Antti Kurvinen edustaa valtiojohtoa Tokion olympialaisissa 10:59

Lue myös:

    Uusimmat