Pormestari Vartiainen: "Helsinki edistää koronapassia kaikin keinoin"

Juhana Vartiainen piti ensimmäisen koronainfonsa Helsingin pormestarina torstaina (12.8.). Vartiainen kertoi Helsingin tukevan koronapassin käyttöönottoa.

17.28: Helsingin koronainfo on päättynyt.

17.27: Vartiainen palaa puhujaksi ja luettelee perinteiset koronaohjeet turvaväleistä fiksuun käytökseen.

– Voimme yhdessä kääntää tilanteen paremmaksi.

Vartiaisen mukaan "meidän täytyy tehdä kaikkemme, että yhteiskunta voidaan pitää auki". Keskeisiä työkaluja ovat Vartiaisen mukaan rokotteet ja koronapassi.

– Helsinki pyrkii kaikin keinoin edistämään koronapassin käyttöönottoa. Olemme tarjonneet valtiolle kumppanuutta passin kehittämisessä. Helsingistä lyötyy varmasti mahdollisuuksia pilotoida koronapassia.

17.25: Järvenkallas harmittelee, ettei kesä tuonut helpotusta koronatilanteeseen. Näin ollen sekä päiväkodeissa että kouluissa noudatetaan erilaisia koronaohjeita. 

– Sairaana ei voi tulla kouluun tai päiväkotiin, Järvenkallas muistuttaa.

17.22: Seuraavaksi kasvatuksen ja koulutuksen viransijaisena toimiva toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

17.20: Jolkkonen vetoaa jokaiseen, joka ei ole ottanut rokotetta, mutta voisi sellaisen ottaa.

– Hoitakaa ihmeessä oma osuutenne näissä talkoissa. Se on turvallista, helppoa ja ilmaista.

17.17: Vaikka rajoituksia Jolkkosen mukaan yhä tarvitaan, niin hän korostaa yksilöiden vastuuta.

– (Rajoitukset) eivät ole koskaan yhtä tehokkaita kuin yksittäisten ihmisten tekemät valinnat ja käyttäytyminen, Jolkkonen linjaa.

17.15: Jolkkosen mukaan rokotekattavuus ei ole vielä riittävällä tasolla.

– On selvää, että elämme ainakin seuraavat pari kuukautta sellaista aikaa, jolloin rokotuskattavuus ei ole riittävä pitämään epidemiaa kurissa ilman muita keinoja.

17.14: Runsaista tartunnoista huolimatta sairaalahoidon tarve ei ole kuitenkaan kasvanut sillä vauhdilla kuin aikaisemmin. Jolkkonen kuitenkin sanoo, että sairaalahoidon tarpeessa on aina viivettä.

Jolkkonen ottaa puheeksi julkisuudessakin runsaasti esillä olleen hoitajapulan.

– Aivan erityinen vaikeus saada tekijöitä kaiken tämän työn tekemiseen, Jolkkonen toteaa.

17.12: Eniten tartuntoja todetaan 19–29-vuotiailla. Helsingissä tartuntoja saadaan omasta perhepiiristä ja muista sosiaalisista kontakteista. Suhteellisesti eniten tartuntoja todetaan kantakaupungissa.

– Altistumisia tulee runsaasti edelleen anniskeluravintoloissa ja yökerhoissa, Jolkkonen toteaa.

17.10: Seuraavaksi ääneen Helsingin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

17.08: Vartiainen ottaa puheeksi tänään ilmoitetut, pääkaupunkiseutua koskevat uudet koronarajoitukset.

– Ymmärrämme, että tämänpäiväiset Aluehallintoviraston päätökset herättävät huolta ja kysymyksiä erityisesti kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijoiden keskuudessa.

Luvassa on kulttuuri- ja vapaa-ajan Teams-infotilaisuus huomenna kello 14. Siinä Vartiaisen mukaan selitetään, mitä uudet rajoitukset konkreettisesti tarkoittavat.

17.03: Pormestari Vartiainen kertaa koronatilannetta ja toteaa sen heikentyneen selvästi. Uusia tartuntoja todettiin Helsingissä tänään yli 200. 

– Vaikka tilannetta ei voi verrata aiempaan syksyyn tartuntalukuja tuijottamalla, niin yhä pitää kiinnittää huomiota terveysturvallisuustoimiin.

Vartiainen muistuttaa, että korona tuormittaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Kyse ei ole vain koronapotilaiden vaatimasta sairaalahoidosta, vaan myös esimerkiksi testien vaatimasta työvoimasta.

Lue myös:

    Uusimmat