MTV Uutiset seurasi lähetystä: Näin koronarajoitukset kiristyivät

uutisaamu LIVE
Tältä videolta pääset seuraamaan suoraa lähetystä!

Hallitus kokoontui tänään kello 13 puimaan koronarajoitusten kiristämisen tarpeellisuutta. MTV Uutiset seurasi tiiviisti rajoituksista päättämistä verkon puolella niin tekstimuodossa kuin MTV Uutiset Livessä.

THL:n johtaja Mika Salminen ennakoi tiistaina hallituksen päätyvän kiristämään koronarajoituksia tartuntamäärien yllyttyä.

– Jos halutaan tapausmäärät laskuun, eihän oikein muuta vaihtoehtoa ole, hän kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kurvinen: Tulossa tuttuja rajoituksia

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kertoi aiemmin aamulla MTV:n Uutisaamun haastattelussa, että ravintola-alalle on luvassa rajoituksia. 

Kurvisen mukaan kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tulee tarkoittamaan “ravintolatoimintaan valitettavan tuttuja rajoituksia, joita on aiemminkin ollut”. 

– Mitään uutta ja mullistavaa sieltä ei tule, hän summaa. 

MTV Uutisten tietojen mukaan kiihtymisvaiheen rajoituksiin nousevat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Päijät-Häme ja Kymenlaakso. Ennestään kiihtymisvaiheessa on Uusimaa.

Kiihtymisvaihe tarkoittaa ravintoloille sitä, että anniskelu on sallittu kello 7-00 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 5-01. 

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. 

Ravintolarajoitusten lisäksi käsittelyssä ovat Kurvisen mukaan “tietyt raja-asiat".  

Kurvinen muistutti, että rajoitukset tulevat olemaan hallituksen hybridistrategian mukaisia toimia.

Viisi ministeriä vaaditaan

Suurin osa ministereistä on lomalla, joten muutamat ministerit joutuvat keskeyttämään lomansa ja tulemaan tekemään päätöstä. Valtioneuvostossa on oltava ainakin viisi ministeriä paikalla päätöksentekoa varten.

Töissä ministereistä ovat ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.). Heidän seurakseen päätöstä tulevat tekemään tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.), puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ja työministeri Tuula Haatainen (sd.).

*Päivitys kello 12.01: Juttua päivitetty uusilla tiedoilla hallituksen kokouksesta.

2:21
Katso myös: Uhkaako Suomea "rokottamattomien pandemia"? Näin vastaa Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja