Mainos

Ministeri hämmästelee Tervalan toimittamia papereita: Takuu kuin vanhalla autolla?

Liikenneministeri Merja Kyllönen hämmästelee Liikennevirastosta erotetun Juhani Tervalan toimintaa kohuttujen tiehankkeiden suhteen.

– Olen hyvin pahoillani siitä, että liikenneviraston toimittamat tiedot eivät ole pitäneet paikkaansa. Ministeriö ja hallitus on joutunut tekemään päätöksensä puutteellisin tiedoin, Kyllönen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

– Pääjohtaja Tervalalla oli hyvin vahvasti tiedossa se, että hallituksen tahtotila on, että liikennehankkeissa pysytään sen kehyksen sisällä, mikä yhteisesti on päätetty.

Kyllösen mukaan ministeriössä on totuttu siihen, että siellä pystytään luottamaan asiantuntijaviraston valmisteluun. Hän ihmetteleekin Tervalan MTV3 Uutisille eilen antamaa kommenttia.

– Pääjohtaja totesi ikään kuin siihen tyyliin, että siinä vaiheessa kun paperit siirtyivät ministeriryhmälle niin takuu oli kuin vanhan auton ostossa. Että kun perävalot lakkaa näkymästä, niin sitten niillä papereilla ei ollutkaan enää vetoa.

Kyllösen mukaan valmisteluvastuu asiassa on kuitenkin selkeästi virastolla.

– On hämmentävää kuulla, että Tervala myöntää, että papereissa voi olla virheitä ja hän ei ole niitä tarkastanut, Kyllönen toteaa.

– Se antaa kyllä todella ikävän kuvan pääjohtajan toiminnasta ja jättää varjon koko liikenneviraston päälle. Siellä toimii kuitenkin 700 hyvin asiantuntevaa ja osaavaa henkilöä. Hyvin vahvasti epäilen, että se koko koneisto ei ole ollut tätä työtä tekemässä niin kuin ministeriryhmä ja hallitus on olettanut.

Katso liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) haastattelu: (Huomenta Suomi 21.11.2012)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.