Mainos

Yle: Kyllönen pyytää anteeksi

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) pyytää anteeksi liikennehankkeiden rahoituksesta syntynyttä sekaannusta. Hän kertoi Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa ymmärtävänsä, että oppositio on asiasta pahoillaan.

– Pyysin eilen nöyrimmästi anteeksi eduskuntaryhmien puheenjohtajilta ja sitä kautta koko eduskunnalta. Lisäksi olen käynyt valiokunnissa kertomassa avoimesti, mistä on kysymys ja mitä aiotaan tehdä. Eihän tämä ole kunniaksi kenellekään, Kyllönen kertoi Ylelle.

Kyllösen mukaan Liikenneviraston entisen pääjohtajan Juhani Tervalan eiliset lausunnot kahdessa uutislähetyksessä olivat ristiriitaisia. Kyllönen on sälyttänyt vastuun sotkusta Tervalan niskaan.

– Tervala totesi, että virheitä voi olla, eikä hän ollut tarkistanut laskelmia. Se herättää kysymyksen, mikä on pääjohtajan virkavastuu siinä, kun hän esittelee meille asiakirjoja, joiden asianmukaisuudesta hän ei ole varma, Kyllönen jatkoi Ylellä.

Ministeri toisti Ykkösaamussa, ettei aio erota.

– Liikenneministeriötä on johtanut hyvin sinnikkäästi liikenneministeri Kyllönen – ja tekee sitä myös jatkossa. Korjaan kaikki ongelmat, joita on esiin noussut. Olen lähtenyt tekemään korjaustyötä myös Liikennevirastossa ja varsin hyvin tuloksin ottaen huomion palautteen, jota henkilöstöltä on tullut, Kyllönen kertoi.

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu aamupäivällä pohtimaan, voiko Kyllönen jatkaa liikenneministerinä. Keskustan tiedotteen mukaan puolue pitää erikoisena, että ministeri vyöryttää kaiken syyn yhden virkamiehen niskoille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.