Miniälleen äidinpalkkaa maksanut Aira Samulin: Näin kotiäitien tulisi toimia

Aira Samulin arvostaa kotiäitiyttä. Hän uskoo, että lapsiperheen arki sujuu paremmin, kun miehen tullessa töistä koti on siisti ja ruoka pöydässä.

Kun Aira Samulin tuli äidiksi 20-vuotiaana, hänen piti mennä nopeasti takaisin töihin Suomen Filmiteollisuuteen.

– Työ oli epäsäännöllistä. Välillä saattoi olla viikko vapaata, mutta kuvausten aikaan töissä piti viipyä jopa kaksi vuorokautta putkeen.

Aira vei tyttärensä hoitoon omalle äidilleen.

– Olin pahoillani siitä, etten voinut viettää päiviä kokonaan Pirjon kanssa. Minulla oli häntä jatkuvasti ikävä.

Äidinpalkkaa miniälle

Kun Airan oma poika sai lapsen 21-vuotiaana, Aira halusi tarjota perheen äidille mahdollisuuden siihen, mistä hän itse oli aikoinaan jäänyt paitsi.

– Sanoin, että jos vain haluatte, niin tämä isoäiti paiskii töitä, ja äiti saa jäädä lapsen kanssa kotiin. Maksoin miniälle "äidinpalkkaa" ja avustin perhettä sitä mukaa, kun he apua tarvitsivat. Pitkään tarvetta ei ollut, koska poikani alkoi nopeasti ansaita riittävän hyvin.

Airan miniä viihtyi kotona lasten kanssa kymmenen vuotta.

– Uskon, että siksi kaikki meni heillä niin hyvin. Kun isä tuli töistä, ruoka oli valmista, lapset hoidettu ja koti siisti. Iltaisin pystyi viettämään rauhassa aikaa perheen kanssa.

Aira näkee kotiäitiydessä monia etuja.

– Rahaa säästyy, sillä kotiäidillä on aikaa tehdä ruoat itse valmiiden einesten ostamisen sijaan. Käsistään kätevä myös valmistaa itse vaikka verhot ja ompelee lapsille vaatteet. Ja varmaan siinä mieskin vahvistuu, kun pystyy elättämään perheensä, Aira sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja