Mini mukaan täyssähköautojen kasvavaan joukkoon

Autoilu sähköistyy nopeasti ja nyt BMW Groupiin kuuluva Mini on kertonut tuovansa täyssähköauton markkinoille vuonna 2019. Uusi täyssähkötekniikka istutetaan ensimmäisenä perinteiseen kolmioviseen korimalliin.

Minin ensimmäinen pistokehybridi on hiljattain rantautunut Suomeen ja olemme kerenneet myös tutustua uutuuteen. Ladattava hybriditekniikkaa istutettiin Minin isoimpaan malliin eli Countrymaniin ja kokonaisuutena auto on mielenkiintoinen lisä hybridimarkkinoille. Minin sähköinen mallisto tulee laajenemaan vuonna 2019 täyssähköisellä kolmiovisella versiolla. Autoon istutettava sähkötekniikka tullaan valmistamaan Saksassa BMW:n tehtailla, mutta Minin kokoonpano säilyy edelleen Iso-Britanniassa Oxfordissa.

Minin malliston laajentuminen on osa BMW Groupin laajempaa suunnitelmaa. Kaikkien mallistojen sähköistäminen on yksi lähitulevaisuuden kasvun pääpilareita sekä täyssähköisten että pistokkeesta ladattavien versioiden kanssa. BMW odottaakin vuoteen 2025 mennessä sähköisten autojen osuuden olevan 15-25 prosenttia valmistajan kokonaismyynnistä. Tällä hetkellä BMW Group valmistaa yli 2,3 miljoonaa autoa vuodessa.

Täyssähköisen Minin lisäksi lähitulevaisuudessa BMW:ltä tullaan näkemään muun muassa urheiluauto i8:n avoversio sekä täyssähköinen versio katumaasturi X3:sta. Vuonna 2021 BMW esittelee myös visionäärisen sähköauton uuden iNEXT-brändin alle.

Kuva: Valmistaja

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja