Mainos

Milosevic saattaa valita Haagin vapaaehtoisesti

Serbian sisäministeri Dusan Mihajlovic arvelee, että Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic saattaa haluta vapaaehtoisesti YK:n sotarikostuomioistuimen eteen Haagiin. Näin hän voisi välttää kotimaassaan mahdollisesti langetettavan kuolemanrangaistuksen.

Sisäministeri kommentoi Milosevicin pidätystä eilen Itävallan ORF-televisioyhtiölle. Lyhyt haastattelu tehtiin sen jälkeen kun Mihajlovic oli saapunut maahan viralliselle vierailulle. Sisäministeri epäili, että etenkin Belgradin vankiloiden epämiellyttävät olot saattaisivat kannustaa Milosevicia Haagin suuntaan. -Joka tapauksessa hän joutuu oikeuden eteen Belgradissa, ja ehkä hän silloin saattaa haluta luovutusta Haagiin. Ministeri muistutti, että Serbian ja Haagin sotarikostuomioistuimilla on olennaisia eroja, sillä Serbiassa voidaan tuomita myös kuolemanrangaistukseen.

Milosevic pidätettiin sunnuntaina ja vietiin 30 päivää kestävään tutkintavankeuteen. Toistaiseksi häntä ei ole asetettu virallisesti syytteeseen. Entistä presidenttiä on epäilty taloudellisista väärinkäytöksistä ja vaalivilpistä. Jugoslavian lain mukaan Milosevicia ei voida luovuttaa tuomittavaksi Haagiin. Siellä hän joutuisi vastuuseen teoistaan ihmisyyttä vastaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.