Milloin tajusit, että sinusta on tullut "kuin äitisi"? Suomalaiset paljastavat vanhemmiltaan perimänsä pahat tavat

Nämä merkit paljastavat, että sinusta todellakin on tullut aivan kuin äitisi! 1:10
Nämä surkuhupaisat merkit paljastavat, että sinusta todellakin on tullut aivan kuin äitisi!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Lapsena/nuorena moni vannoo, ettei koskaan tule toimimaan kuten oma äitinsä tai isänsä. Mutta kuinkas sitten kävikään... Koska huomasit, että sinusta on tullut 'kuin äitisi/isäsi'? Minkä negatiivisena kokemasi ominaisuuden perit vanhemmaltasi, vaikka lupasit, ettei niin käy?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Perin äkkipikaisuuden."
– Mies, 36, parisuhteessa

"Holtiton rahankäyttö... Yritän nyt opetella järkevää rahankäyttöä ja opettaa lapselleni samaa. Toinen todella inhottava piirre on marttyyrius. Uhrautuminen ja uhriutuminen. Yritän siitäkin tavasta opetella eroon."
– Nainen, 37, avioliitossa

"Tuomitsen ihmisiä liian helposti, kyselen liikaa ja kaikesta 'pahasta' puhuminen pelottaa."
– Mies, 20, parisuhteessa

"Äitini on mielestäni aina pakoillut vastuuta ja laittanut muut suojelemaan itseään. Esimerkiksi pyytänyt piilottamaan asioita ja keksimään valheita. Jos hän unohti laittaa allekirjoituksen koululappuun, minun piti tehdä selväksi, ettei sitä ollut muistettu häneltä pyytää.

Huomasin jossain vaiheessa, että omaksi toimintamallikseni on tullut kertoa heti asioista kaikille [jotta ei voida syyttää esim. salailusta]. Mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä 'välinpitämättömäksi' olen mielestäni muuttunut. Jos saan itseni kiinni tästä, soimaan itseäni pitkään."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Perintönä puhumattomuus ratkaistaessa ongelmia."
– Mies, 54, sinkku

"Perin mustasukkaisuuden. Äitini pilasi kaikki parisuhteensa liialla mustasukkaisuudella ja ikävä kyllä, minäkin olen sortunut tuohon mustasukkailuun, vaikka siihen ei ole syytä."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Äitini suuttuessaan huusi aina meille lapsille. Kun sain ensimmäisen lapseni, toimin samalla tavalla. Lapsia on nyt kolme ja toisen lapsen kohdalla rupesin toimimaan eri tavalla, muutin vain äänenpainoa. Toimii lapsiin paljon paremmin. Suosittelen."
– Nainen, 40, parisuhteessa

"Kun työkalupakissa on kiristys, lahjonta ja uhkailu, niin siihen uhkailuun tulee tartuttua aivan liian usein. Huomaan joskus kasvattavani poikaa samalla pelolla, jolla omakin äiti kasvatti minua – vaikka vannoin, ettei ikinä!"
– Nainen, 28, avioliitossa ja lapsi 5v.

"Äitini on kateellinen kaikesta kaikille, pahenee vain iän myötä. Noin 30-vuotiaana huomasin samoja piirteitäni itsessäni. Kitken sitä nyt pois itsestäni."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Vanhempani ovat kovia arvostelemaan toisia ihmisiä. Itse olen aina toitottanut, etten moiseen ryhdy. Kuinkas sitten aina viini-illoissa olen se, joka jauhaa jokaisen elämänvalinnat kovasti arvioiden, tai kadulla arvostelee jokaisen eleitä."
– Mies, 24, parisuhteessa

"Itse olen valitettavasti joutunut pakosta toimimaan eri lailla kuin vanhempani ja ottanut heiltä opin siitä, miten ei kuulu lasta kasvattaa."
– Nainen, 46, sinkku

"Huomasin omaavani yhtä huonon miesmaun ja ammatin. Huonot miehet ovat ilmeisesti sukuvika. Enemmän olen kuitenkin tullut äitiini hyvällä tapaa; olen vahva, itsenäinen, sanavalmis ja rakastava."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Aina ennen ajattelin, etten haluasi minussa olevan mitään, mitä isässäni on, inhosin kaikkea ja koko ihmistä. Mutta nykyään näen, kuinka paljon häneltä olen perinyt. Ja olen onnellinen, että olen perinyt paljon. Ehkä negatiivisin asia on sarkastisuus."
– Nainen, 23, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat