Kuuluuko perheenjäsenille aina antaa anteeksi, koska "veri on vettä sakeampaa"? Raati vastaa: "Jos sille linjalle lähtee..."

Toimitko näillä tavoilla? Voit olla varma, että ihmiset vihaavat sinua 1:24
Oletko varsinainen kynnysmatto? Entä kehutko saavutuksiasi sanomalla, ettei niissä "ole mitään kehumista"? Onneksi olkoon – joku pitää sinua varmasti ärsyttävänä! 

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Onko veri vettä sakeampaa, eli kuuluuko mielestäsi perheelle antaa aina anteeksi kaikenlaiset toilailut? Kuuluuko esimerkiksi ärsyttävää anoppia vain sietää, koska 'olette nyt sukua'?

Jos aina vain annat anteeksi ja siedät raivostuttavia sukulaisiasi: kerro, miksi?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Ei todellakaan. Välit poikki vaan, jos ei synkkaa, näin olen itse tehnyt."
– Nainen, 25, avoliitossa

"Ei tarvitse eikä pidä sietää. Jos sille linjalle lähtee, saa tehdä sitä koko ajan. Rasittavaa. Jos arvostus on poissa, niin parempi, kun ei ole tekemisissä ollenkaan."
– Mies, 31, suhteessa

"Sukulaisiaan ei ole pakko sietää. Olivat sitten verisukulaisia tai avioliiton kautta saatuja sukulaisia. Koska heitä ei voi valita, on voitava valita, ollako heidän kanssaan tekemisissä vai ei."
– Nainen, 38, sinkku

"Ei kuulu aina. Perheelle voi toki matalammalla kynnyksellä antaa anteeksi, mutta ei kaikkea. Heitä et pysty vaihtamaan, mutta ei heidän takia kannata aiheuttaa ahdistusta itselleen.

Suosittelen ottamaan toilailuiden jälkeen etäisyyttä, sitten taas jonkin ajan kuluttua yrittää uudestaan."
– Nainen, 32, avoliitossa

"Kyllä minut on kasvatettu siihen, että miehen on vain siedettävä erityisesti vanhempia naispuolisia sukulaisia, oman tai vaimon puolelta. Eipä sitä muutakaan voi, paitsi vältellä syillä ja tekosyillä. Naiselle sallitaan sosiaalinen kiukuttelu ja riitely."
– Mies, 57, naimisissa

"Lähtökohtaisesti kenenkään ei tarvitse sietää mitä tahansa yhtikäs keneltäkään toiselta ihmiseltä, oli kyseessä sisar, vanhempi, sukulainen, ystävä tai täysin tuntematon ihminen. Kenenkään ovimatoksi ei kannata ryhtyä, sillä elämä on liian lyhyt sellaiseen.

Lähtökohtaisesti elämä on myös liian lyhyt turhaan katkeruuteen ja vihanpitoon. Täytyy osata antaa anteeksi, mutta myös tietää, koska toinen ihminen on mennyt liian pitkälle."
– Nainen, 32, sinkku

"Itse en anna sen faktan, että olen sukua jollekin, vaikuttaa päätöksiin tai tunteisiin.  Vaikka he ovat perhettä, ei se tarkoita, että kaikki pitää antaa anteeksi, tai kaikki ärsyttävät nalkutukset kestää. Ärsyttävän anopin kanssa pure hammasta ja yritä kestää."
– Nainen, 26, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä– miten vastaisit niihin?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat