Seksiä jopa kolme kertaa päivässä? Raati vastaa, kuinka usein peittoa voisi heiluttaa: "Avioliiton raja on…"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Avopuoliso haluaisi useita kertoja viikossa seksiä, ja mielellään päivittäin. Onko normaalia, että mies haluaa runsaasti seksiä vuosienkin yhdessäolon jälkeen, välillä jopa 3 kertaa päivässä? Mikä määrä riittäisi sinulle? Kuukausittain, viikottain?" kysyy nimimerkki Malla.

Näin raati vastasi

"Kaikki on kotiin päin."
– Mies, 45, parisuhteessa

"Kaksi kertaa viikossa."
– Mies, 61, naimisissa

"Pari, kolme kertaa viikossa on sopiva."
– Mies, 40, naimisissa

" Kerta viikossa riittää."
– Mies, 35, naimisissa

"Keskimäärin joka kolmas päivä olisi optimaalisinta (50+). Avioliiton raja on kerran viikossa kunnon seksiä, jossa molemmat kokevat saaneensa ja antaneensa nautinnon, rakastaneensa ja tuleensa rakastetuksi."
– Mies, 58, muodollisessa liitossa

"Ehdottoman normaalia. Minä ainakin haluan seksiä aina, kun mahdollista. Vaihteluväli lienee ihmisten välillä iso, mutta minulle sopiva tahti on ainakin kerran päivässä. Ihan sama, kuinka pitkään on oltu suhteessa."
– Mies, 44, parisuhteessa

"Keskiarvolla kerran päivässä, riippumatta, kauanko suhde on kestänyt.  Hoitelen itse itseni päivittäin, jos yhdyntää ei ole."
– Mies, 32, sinkku

"Seksi on erittäin tärkeä osa toimivaa parisuhdetta. Mieluummin päivittäin kuin kerran kuussa. Kolme kertaa päivässä on liikaa, ei olisi aikaa sellaiseen."
– Nainen, 30, sinkku

"1–3 kertaa päivässä."
– Nainen, 36, naimisissa

"Minun mieheni taas ei halua enää seksiä, seksi vähentyi huomattavasti kahden vuoden seurustelun jälkeen. Minä olen halukkaampi osapuoli. Harmittaa joskus, kun olen tällainen 'seksihirmu', kun saa elää puutteessa."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Meillä ei seksiä yhdessä ole kuin korkeintaan 1–2 kertaa vuodessa. Viime vuonna oli kerran, ja tänä keväänä jo kerran, jännitän, onko toiseen kertaan vielä mahdollisuus, kun puoli vuotta vielä aikaa."
– Nainen, 40, avioliitossa samaa sukupuolta olevan kanssa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat