Milla Mäkelä haki simulaattorista vauhtia uuden W Series -sarjan karsintoihin – tästä naisten formulasarjassa on kyse

Rata-autoilija Milla Mäkelä lähtee toisena suomalaisnaisena tavoittelemaan paikkaa uudessa W Series -sarjassa, jonka lopullinen kuljettajakatras seulotaan 60 parhaan joukosta tammikuun lopussa Itävallassa.

Mäkelän lisäksi suomalaisista mukaan on ilmoittautunut Emma Kimiläinen. Pelkästään naisille tarkoitetussa kilpasarjassa ajetaan 20 kuskin sarja F3-autoilla. Kausi käynnistyy toukokuun alussa Hockenheimissa, ja kisat ajetaan DTM-sarjan yhteydessä Keski-Euroopan radoilla.

Kuskit valitaan mukaan 24.-28. tammikuuta Itävallan Melkissä järjestettävien karsintojen kautta. Mäkelä ja Kimiläinen ovat yli 100 hakijan joukosta valikoituneet 60 karsintoihin osallistuvan joukkoon.

– Kun laitoin hakemuksen W Series -paikasta, aloin treenata tavoitteellisemmin. Karsintoihin valinnan varmistuessa aloimme miettiä myös ajosuoritusten treenaamismahdollisuuksia.

– Sellainen löytyi simulaattorin muodossa ja pakko sanoa, että vaikka en aiemmin pitänyt simulaattorilla ajamisesta, niin nyt en malta odottaa seuraavaa kertaa! Mäkelä kertoo.

Hämeenlinnassa läpikäyty simulaattoritreeni on ollut Mäkelälle arvokasta, sillä hän on päässyt sitä kautta tutustumaan sarjassa käytettäviin ratoihin ensi kertaa.

– En ole koskaan ajanut yhdelläkään sarjan radoista. W Series ajetaan DTM-sarjan yhteydessä, joten radat ovat entisiä tai nykyisiä F1-tason ratoja, eli vauhtia niistä löytyy paljon enemmän kuin Suomen radoilta.

– Lisäksi harjoitteluaika on varmasti hyvin rajallista, joten rata täytyy tuntea jo ennen sinne menemistä, jotta voi keskittyä auton säätämiseen sille sopivaksi, Mäkelä pohtii.

Itävallan karsinnoissa kuskeja mitataan erilaisilla ajotehtävillä, joista vain pieni osa on varsinaista kilpa-ajoa. Lisäksi kuljettajien fyysistä kuntoa, mediataitoja, tiimityöskentelytaitoja sekä teknistä tietämystä tullaan mittaamaan erilaisissa tilanteissa. Pääpaino valintaa tehdessä on kuitenkin ajosuorituksissa.

Lue myös:

    Uusimmat