Millä autolla Marco van Basten ajaa?

Nissan oli vahvasti framilla viime viikoloppuna Berliinissä Mestarien liigan finaalitapahtumassa. Nissan on yksi Euroopan jalkapalloliitto Uefan pääyhteistyökumppaneista. Teknavi pääsi Berliinissä pikaisesti jututtamaan Nissanin uutta brändilähettilästä Marco van Bastenia.

Hollantilainen van Basten, 50, muistetaan erityisesti vuoden 1988 EM-finaalissa tekemästään ikimuistoisesta maalista. Hyökkääjä pelasi menestyksekkään seurajoukkueuran Ajaxin ja AC Milan paidassa. Van Bastenin pelaajaura päättyi vuonna 1995.

Berliinissä Van Basten puheli ”Nissan-haalareista” huolimatta pääosin jalkapallosta. Sentään yhteen Teknaviin autoaiheiseen kysymykseen irtosi puolittainen vastaus.

Van Bastenille oli selvä näkemys, kuka on maailman paras pelaaja tällä hetkellä – mutta Barcelonan ja Argentiinan maajoukkueen Leo Messikään ei ole hollantilaislegendan mukaan vielä kaikkien aikojen paras.

—Messi on ehdottomasti paras, mutta hänestä tulee kaikkien aikojen paras vasta, kun hän voittaa maailmanmestaruuden Argentiinan paidassa. Hänellä on paljon muita voittoja ja henkilökohtaisia saavutuksia. Isojen pelaajien pitää kuitenkin voittaa isoja turnauksia.

Messi osoitti jälleen kykynsä viime lauantain Mestarien liigan finaalissa. Pieni argentiinalainen oli yksi Barcelonan avainpelaajista, kun Berliinin olympiastadionin finaalissa kaatui Juventus lukemin 3–1.

Olitko parempi pelaaja kuin Messi?
– (naurua) Ei, en ole. Tein paljon maaleja ja olin hyvä pelaaja, mutta hän on todella hyvä pelaaja, van Basten hymähti brittitoimittajan erikoiseen kysymykseen.

Van Basten perkasi Teknavin toimittajalle nopeasti läpi myös suomalaisia futareita, joita Hollannin Eredivisie-liigassa on nähty vuosien varrella useita.

– Jari Litmanen oli loistava pelaaja, pelasi Liverpoolissa, Barcelonassa ja muuallakin. Hän oli fiksu tärkeä pelaaja ja pelasi aina joukkueelle. Hyvä kaveri ja loistava ura.

Entä sitten Niklas Moisander?
– Hän on pelannut hyvin Ajaxissa. Moisanderilla on ollyt hyvä ura Hollannissa, ja oli tärkeää, että hän aloitti alemmalta tasolta Zwollen joukkueesta. Ja nythän hän siirtyy Sampdoriaan Italiaan. Moisander on tämän ajan puolustaja, hän ei ehkä ole todella hyvä puolustamaan, mutta hän taitaa yhteispelin ja rakentaa hyvin peliä. Ja onhan hän pärjännyt hyvin, kun pääsi Sampdoriaan, van Basten muotoili.

Olemme täällä Nissan-tapahtumassa ja autot ovat kovasti tapetilla. Millä autolla sinä ajat?
– Kotona on Audi… Mutta Nissan otti yhteyttä viime kuussa. He kertoivat mitä tekevät ja haluavat. Ovat mukana jalkapallossa ja Mestarien liigassa, valmistavat ja ajavat sähköautoilla. Sähköautot kiinnostavat minua, joten suostuin heidän ehdotukseensa. Olemme mielelläni mukana Nissanin lähettiläänä.

Sinä et siis vielä aja Nissan Leafilla?
– Ei, en aja. Olen kiinnostunut sähköautoista toki, van Basten hymähti.

No, jos ei sentään Leafilla, niin GT-R voisi kelvata ex-huippufutarillekin.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat