Miljoonien ihailema kehoaktivisti Lizzo kertoi videoillaan detox-kuuristaan – kritiikkiä sataa: "Älä nyt sinäkin"

Lihomisen kommentointi on arkipäivää – näin eroon ulkonäkökeskeisyydestä 2:30
Monille esimerkiksi oman lihomisen kommentointi on arkipäivää. Asiantuntija neuvoo, miten ja miksi kannattaisi pyrkiä eroon ulkonäkökeskeisyydestä!

Kehopositiivisuuden sanansaattajaksikin kuvattu muusikko Lizzo sai faneiltaan murskakritiikkiä julkaistuaan videoita, joilla esittelee detox-kuuria.

Muusikko Lizzo tunnetaan myös kehopositiivisista viesteistään. Moni seuraa naisen sisältöjä, koska tämä puhuu rehellisesti isokokoisesta kehostaan ja esimerkiksi treenitavoistaan. Nyt nainen on kuitenkin joutunut somekritiikin kohteeksi, koska päätti testata kymmenen päivän detox-kuuria, kertoo Buzzfeed.

Kertoi faneille detox-kuuristaan– kriitikot heräsivät

Lizzo kertoi videoillaan kuurista, jolla esimerkiksi juodaan vihersmoothieita. Hän myös esitteli kehoaan ennen ja jälkeen kuurin. Pian kritiikkiä alkoi sataa: fanit kokivat, että Lizzo on mennyt mukaan dieettikulttuuriin ja mainostaa nyt hoikentavaa kuuria.

– En koskaan ajatellut näkeväni sitä päivää, kun Lizzo mainostaa epäterveellisiä "hoikentavia" detoxeja, TikTok-seuraaja totesi.

– Vau, kaikista mahdollisista asioista... Nyt odotan mainosta teestä, joka takaa litteän vatsan, käyttäjä Anna Stomosis suomii Instagramissa.

– Kiltti Lizzo, ei. Älä nyt sinäkin, Sonaksha kirjoittaa itkuemojin kera.

Sisältö koettiin haitalliseksi

Fanit ympäri nettiä kauhistelivat Lizzon kuuria ja sitä, että tavallisesti kehopositiivisia viestejä jakava nainen tuntui nyt sortuneen dieettimentaliteettiin.

– Lizzo on aina ollut kehopositiivinen kuningatar. Mitä tapahtui? Christina Marfice ihmettelee Scary Mommy -sivustolla.

– Kenelle tahansa, joka on koskaan kärsinyt syömishäiriöisestä syömisestä tai kamppaillut kehonkuvan kanssa, tämä sisältö oli todella triggeröivää. Miten siirryimme tähän kuningattaresta, joka kertoi, ettei treenaa päästäkseen muiden kauneusihanteisiin?

Lizzon videot herättivät kritiikkiä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Sai myös kannustusta

Osa faneista kuitenkin huomautti, ettei Lizzo ole mitään velkaa faneilleen, ja hän saa toimia aivan kuten haluaa.

– Kyllä, [olet] terve, kaunis kehopositiivisuuden kuningatar! Rakastan sinua, Shirlene Quigley kannustaa Instagramissa.

Keho osaa puhdistaa itseään ilman kuureja

Moni kriitikko huomautti, että maksa ja munuaiset puhdistavat kehoa, eikä siihen tarvita "detoxia"; aiemmin asiantuntijat ovat varoittaneet esimerkiksi aktiivihiilestä, jota mainostettiin detox-hittinä.

Teen Voguen mukaan Lizzon valinnassa ei varsinaisesti ole vikaa, sillä jokainen saa tehdä kehollaan, kuten haluaa. Ongelma piilee kuitenkin ajatusmaailmassa, jonka mukaan kehoa pitää "korjata" ostamalla tuotteita tai kuureja.

– Dieettikulttuuri kertoo meille, että "detox" on nopea korjaus. Todellisuudessa se on epätieteellinen tapa saada ihminen ajattelemaan, että syömisen rajoittaminen merkitsee terveyttä, Brittney McNamara kirjoittaa.

"Olisin normaalisti peloissani ja häpeissäni, että julkaisen tällaisia..."

Myös Lizzo itse otti kantaa keskusteluun videollaan.

– Olisin normaalisti peloissani ja häpeissäni, että julkaisen tällaisia [detox-]videoita, Lizzo kuvaili.

Hän kertoi ihmisten olettavan, että painavamman ihmisen detox-videoissa on aina kyse painonpudotuksesta, vaikka näin ei ollut.

– Oikeasti marraskuu stressasi minua hitosti, join paljon ja söin mausteisia ruokia, jotka sekoittivat vatsaani. Halusin perua sen ja päästä takaisin pisteeseen, jossa olin. Olen ylpeä itsestäni. Olen ylpeä tuloksistani, nainen kuvailee.

Lizzo otti kantaa kritiikkiin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Jokaisen ison naisen pitäisi tehdä kehollaan juuri sitä, mitä hän haluaa"

Lizzon mukaan kuuri antoi sen, mitä hän toivoi: esimerkiksi unen laatu parani ja ihon kuntokin koheni.

– Sain siitä sen, mitä halusin. Jokaisen ison naisen pitäisi tehdä kehollaan juuri sitä, mitä hän haluaa.

Lue myös:

    Uusimmat