Mainos

Miljoonat amerikkalaiset jäävät terveydenhuollon laajennuksen ulottumattomiin

The New York Timesin mukaan Yhdysvaltain republikaaninen puolue ei suostu osallistumaan Medicaidin laajentamishankkeen kustannuksiin, vaikka liittovaltio on jo sitoutunut maksamaan laajennuksen aiheuttamat kustannukset täysin vuoteen 2016 ja 90-prosenttisesti sen jälkeen.

Medicaid on osavaltioiden rahoittama kaikkein köyhimmille yhdysvaltalaisille suunnattu sairausvakuutusjärjestelmä.

Puolueen mukana 26 osavaltiota on kieltäytynyt Medicaidin laajennuksesta, vaikkakin kyseisissä osavaltioissa asuu 68 prosenttia maan köyhistä, vakuuttamattomista afroamerikkalaisista ja yksinhuoltaja äideistä. Myös 60 prosenttia maan vakuuttamattomista työssäkäyvistä köyhistä asuu näissä osavaltioissa.

Laajennuksen ulkopuolelle jääviä yhdysvaltalaisia on yhteensä noin 8 miljoonaa.

Matala- ja keskipalkkaisten sairausvakuutushankintoja puolestaan tuetaan Health Insurance Marketplace- ohjelmalla. Moni yhdysvaltalainen jää kuitenkin näiden ohjelmien väliin.

Claretha Briscoe valmistaa työkseen pikaruokaa mississippiläisessä lähikaupassa. Hän tienaa liikaa ollakseen oikeutettu Medicaidiin, mutta ei riittävästi saadakseen The New Health Insurance Marketplacen tarjoaman vakuutuksen. Reilu kymmenen vuotta sitten Briscone sai sydänkohtauksen, jota hoidettiin paikallisessa sairaalassa hyväntekeväisyyden nimissä. 48-vuotias Briscone ostaa lääkkeensä, kun niihin on varaa jättäen kuukausia väliin.

Willie Charles Carter on puolestaan 53-vuotias työtön Mississipistä, joka on aiemmin toiminut huoltotyöntekijänä koulussa Hänellä on ollut ongelmia jalkansa kanssa, joka leikattiin vuosi sitten. Carterin tulotaso olisi tarpeeksi matala Medicaidiin, mutta koska hänellä ei ole lapsia elätettävänä myöskään hän ei ole oikeutettu Medicaidiin.

– Täytyy olla lähes kuollut ennen kuin pääsee Medicaidiin Mississipissä, Carter huokaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.