Mainos

Miljonääriäidin kavallusjuttu: Ferrari-kaupalla yllättävä ajankohta

Toisin kuin aiemmin julkisuudessa on pohdittu, edesmenneen liikemiehen Mikko Alasen Ferrari-luksusauto on myyty ennen hänen kuolemaansa.

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan 150 000 euron arvoinen Ferrari on myyty uudelle omistajalle kesä-heinäkuussa 2010 Espanjassa. Mikko Alanen kuoli Helsingin Katajanokalla oudoissa olosuhteissa elokuussa 2010. Henkirikos on yhä selvittämättä.

Autokaupassa epäillään törkeää kavallusta. Rikoksesta epäiltynä todennäköisin syin on Miljonääriäidit-ohjelmasta julkisuuteen noussut, rikkaan liikemiehen leski Maria Alanen.

Mikko Alasen omistama Ferrari California oli näyttävästi esillä vaimon luksuselämää esittelevässä tosi-tv-ohjelmassa, jota kuvattiin Espanjan Marbellassa kevät-kesänä 2010.

Kauppajärjestelyn aikaan Maria ja Mikko Alanen ovat olleet vielä aviosuhteessa.

– Kavalluspykälää sovelletaan aviosuhteisiin ihan samalla tavalla kuin muidenkin ihmisten välisiin suhteisiin. Aviopuoliso ei voi myydä toisen ihmisen nimissä olevaa autoa eikä myöskään autoa, joka on molempien nimissä, sanoo rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta.

– Jos osoitetaan, että joku on myynyt ilman omistajan lupaa auton, niin tätä asiaa on lähestyttävä törkeänä kavalluksena, Tolvanen jatkaa.

Kun epäillään törkeää kavallusta autokaupassa, kaikki asiakirjat eivät ole silloin kunnossa.

– Siinä on täytynyt jossain vaiheessa joku allekirjoitus väärentää. Rekisteröinti onnistuu niin Suomessa kuin Espanjassakin ainoastaan siten, että näytetään aukoton katkeamaton ketju rekisterimerkitystä omistajasta ostajaan, professori Tolvanen sanoo.

Ferrari myytiin ruotsalaiselle

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan Ferrarin osti Espanjassa asuva ruotsalainen mies. Häntä ei epäillä rikoksesta.

Ohjelman tietojen mukaan ostajalle tuli myöhemmin yllätyksenä, ettei auton myyjällä ole mahdollisesti ollut siihen omistusoikeutta. Hän ei halunnut keskustella autokaupasta puhelimessa.

Ferrarin kauppajärjestely on ollut monimutkainen ja siinä on käytetty mahdollisesti väliomistajia. Järjestelyyn liittyen poliisi aikoo tehdä kevään aikana Espanjassa neljästä viiteen kuulustelua. Sen jälkeen esitutkinta saataneen valmiiksi.

Mikko Alanen ei tiennyt kaupasta

Ohjelman lähteiltä saamien tietojen mukaan Mikko Alanen halusi kesällä 2010, että hänen Ferrarinsa tuotaisiin takaisin Suomeen. Mikko Alanen ei ennättänyt saada tietoa siitä, että hänen autonsa oli myyty Espanjassa.

Epäilty rikos tuli ilmi vasta perunkirjoituksessa. Auto oli merkittynä Mikko Alasen kuolinpesään, mutta todellisuudessa se oli jo myyty. Vuoden 2011 marraskuussa pesänselvittäjä teki asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Miljonääriäiti kiistää

Maria Alanen toisti ohjelmalle lähettämässään viestissä, ettei hän halua kommentoida keskeneräistä tutkintaa.

– Kiistän edelleen jyrkästi osallisuuteni mihinkään laittomaan autokauppaan, Maria Alanen kirjoittaa.

Maria Alanen ei halunnut osallistua ohjelman puhelin- tai kamerahaastatteluun.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.