F1-toimittajalta täystyrmäys Valtteri Bottaksen mestaruusmahdollisuuksille

F1-toimittaja Kate Walker ei pidä Valtteri Bottasta vakavana maailmanmestaruuskandidaattina, vaikka nastolalaiskuski johtaa neljän kisan jälkeen MM-sarjaa.

Bottas siirtyi MM-keulille yhden pisteen turvin ennen Mercedes-tallikaveriaan Lewis Hamiltonia napattuaan sunnuntaina Azerbaidzhanin GP:n voiton. Kate Walker ei ole kuitenkaan vakuuttunut siitä, että Bottas voisi olla tämän vuoden mestari.

– Valtteri on erinomaisessa iskussa ja kovassa vaiheessa urallaan, mutta rahani ovat silti Lewisin puolella Mercedeksen sisäisessä mestaruustaistelussa. En usko, että voidaan jättää huomioitta sitä, että on taistellut monista mestaruuksista, kun lähenemme kauden loppua, Walker kommentoi ESPN:lle.

Hamilton on tunnetusti voittanut jo viisi maailmanmestaruutta, kun Bottaksen tili on nollilla eikä hän ole ollut vielä kauden mitassa lähelläkään. Tämän vuoden alku on kuitenkin näyttänyt Bottaksen olevan toistaiseksi täysin taistelussa mukana.

– Samat pisteet ovat jaossa joka kisasta, mutta paineen määrä kasvaa mitä lähempänä ollaan mestaruuspokaalia, Walker virkkoi.

Mediajätti ESPN:n jutussa tilannetta arvioivat myös F1-toimittajat Nate Saunders, Maurice Hamilton ja Laurence Edmondson.

Saundersin mukaan Bottas tarvitsee yhden tai pari "vau-viikonloppua", joina hän järkyttää Hamiltonia. Maurice Hamilton kokee, että Bottaksen kauden alku muistuttaa Nico Rosbergin starttia maailmanmestaruusvuodelleen 2016, jolloin hän löi Mercedes-tallikaverinsa Hamiltonin.

Laurence Edmondsonin mukaan Bottaksen esitykset Australian ja Bakun voitoissa olivat maailmanmestaruuden arvoisia, mutta sijoitusten menettäminen Bahrainin kisan alussa nostaa huolestuttavia kysymysmerkkejä. 

– Hän on lähellä täyttä pakettia, mutta Lewis Hamiltonia vastaan "lähellä" ei ole tarpeeksi. Silti, jos hän jatkaa Hamiltonin lyömistä aika-ajoissa, Bottas voi päästä viisinkertaisen mestarin pään sisään, ja jos hän onnistuu siinä, hänestä tulee nopeasti suosikki, Edmondson perkasi.


Lue myös:

    Uusimmat