Miksi rakkauselämän ennustukset kiinnostavat suomalaisia? Astrologi vastaa

Kysyimme lukijoiltamme, mikä vuosihoroskooppien ennustuksista kiinnostaa heitä eniten: raha vai rakkaus, työ vai terveys? Kaikista suosituimmaksi vaihtoehdoksi nousi suorastaan raikuen rakkaus. Mutta miksi juuri rakkauselämä? Astrologi Johanna Karpov vastaa.

Vuosihoroskoopin ennustukset koskevat eri tähtimerkkien henkistä kasvua, rakkauselämää, raha-asioita, terveyttä, työtä, opiskelua sekä onnenpäiviä. Mutta mikä näistä ennustuksista kiinnosti eniten MTV Lifestylen lukijoita?

"Minusta tuntuu, ettei minulla ole koskaan ollut onnea rakkaudessa. Siksi luenkin toivonpilke silmissäni vuosihoroskooppini rakkausennustuksen, jos vaikka tänä vuonna olisi luvassa onnea rakkaudessa. Tiedän, ettei kaikki ole vain horoskoopin ennustuksessa kiinni, mutta se luo myös toivoa.. Katson myös, jos siinä olisi hyviä neuvoja, miten voisin saavuttaa rakkauden!"

"Haluun tietää, milloin se rakkaus tulis kohalle."

"Vuosihoroskoopissani minua kiinnostaa erityisesti rakkauselämäni tulevalle vuodelle, sillä se on yksi elämän osa-alueista, johon on usein hyvin vaikea itse vaikuttaa. Esimerkiksi rahaa tai työtä koskeviin asioihin voi usein vaikuttaa, mutta rakkaus saattaa joskus johdattaa hyvinkin yllättäville poluille niin hyvässä kuin pahassakin. Rakkaus kuuluu henkiseen puoleen ja siksi horoskoopin vaikutus rakkauselämään on minusta hyvin kiinnostava aspekti. "

"Rakkaudella on niin suuri voima elämään, se kiinnostaa aina. Rakkaus on kunnossa, niin elämä sujuu vaikka olisi vaikeatakin."

"No, rakkaus tietty! Ainahan sitä olisi kiva tietää, saako sutinaa vai ei. Työ- ja raha-asiat kulkevat käsi kädessä ja niitä nyt on turha miettiä, sati terveyttä, ja henkistä kasvua ei varmastikaan ole näkyvissä. Opiskella en aio ja onnenpäivä on aina, kun on sutinaa, mistä päästään taas siihen, että noista vaihtoehdoista rakkausasiat kiinnostavat eniten."

Kyselyn perusteella suurin osa – 69 prosenttia – lukijoista koki rakkauden olevan kiinnostavin vuosihoroskoopin ennustuksista. Mutta miksi juuri rakkaus, eikä esimerkiksi raha tai terveys?

– Se on osa-alue, johon ei kykene, ennen kuin tuntee itsensä. Ihmisen elämäntehtävänä on oppia rakastamaan toista, astrologi Johanna Karpov hymyilee.

Tämä selittäisi rakkauselämämme kuoppaisuuden; sen, miksi yksi suhde kariutuu ja toinen taas onnistuvat.

– Kun emme tunne itseämme, meillä on harhakuvia itsestämme – ja myös toisista. Tällöin myös ihmissuhteita solmitaan vääristä syistä, kuten esimerkiksi pelkojen takia. Jos ei ole kokenut rakkautta, ei saa siitä myöskään niin helposti kiinni. Jos tuntee itsensä, pystyy myös luomaan tasapainoisen suhteen.

Rakkaus pelottaa

Osa kyselyyn osallistuneista lukijoista kertoi toivovansa vuosihoroskoopin ennustavan tulevalle vuodelle rakkautta, onnea seurusteluun tai uuden ihmissuhteen. Moni kertoi olevansa sinkku ja etsivänsä kumppania tositarkoituksella.

– Dilemmana on, että rakkaus pelottaa. Ihminen yleensä juoksee karkuun sitä, mitä hän eniten haluaa ja tarvitsee. Vasta sitten on valmis vastaanottamaan rakkautta, kun on oppinut tuntemaan itsensä. Tosin itsensä tunteminen prosessi, joka ei lopu ikinä, Karpov kertoo.

– Kun taas on löytänyt rakkauden ja menettänyt sen, se vasta onkin rankka oppi – aivan liian rankka. Mutta onneksi voimme kokeilla onneamme useaan otteeseen. Ja hyvä niin.

Äänestyksen tulokset: Mikä vuosihoroskoopissa kiinnostaa eniten?

1. Rakkaus (69 prosenttia äänistä)

2. Henkinen kasvu (11 prosenttia)

3. Raha-asiat (7 prosenttia)

4. Terveys (5 prosenttia)

5. Onnenpäivät (4 prosenttia)

6. Työ (3 prosenttia)

7. Opiskelu (1 prosenttia)


Kyselyyn osallistui 730 lukijaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja