Miksi Raimo Helmiselle tehtiin vain vuoden sopimus? TPS-pomo taustoittaa kriisiseuran tuoreinta värväystä

Raimo Helminen siirtyy jääkiekon SM-liigassa vaikeuksiin ajautuneen TPS:n päävalmentajaksi kaudelle 2020-2021. Mutta miksi vain vuoden mittaisella sopimuksella?

TPS on myllännyt organisaatiotaan rajusti viime aikoina. Kiekkonestori Erkka Westerlund liittyi seuran hallitukseen elokuussa. Lokakuussa urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki irtisanoutui ja tilalle tuli viikko sitten Rauli Urama.   

Lisäksi päävalmentaja Kalle Kaskinen erotettiin marraskuun alussa ja tilalle pestattiin Marko Virtanen. Ja mies penkin takana vaihtuu uudestaan kuluvan kauden jälkeen, kun Lukkoon suuntaavan Virtasen korvaa Helminen.  

– Vuoden sopimus oli meidän molempien tahtotila, TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen toteaa MTV Urheilulle Helmisen sopimuksesta. 

Jokinen kommentoi TPS:n tiedotteessa, että "vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen". Mitä tämä tarkoittaa?

– Meillä aloittaa 1. toukokuuta uusi urheilutoimenjohtaja Rauli Urama. Hänen tehtävänään on rakentaa TPS:n uutta urheilullista suuntaa, missä on mukana tiukasti myös hallituksen jäsen Erkka Westerlund, Jokinen tarkentaa.

Eli tällä ratkaisulla annetaan Uramalle mahdollisuus palkata haluamansa valmentaja kaudelle 2021-2022?

– Ilman muuta. Missään kohtaa ei ole tietenkään sanottu, ettei se olisi Raimo Helminen. Se ei ole poissuljettu juttu.

Westerlund, Urama ja Helminen. TPS näyttää luottavan kokemukseen uudelleenrakennuksessaan. 

– Se on näin meidän kaikissa rekrytoinneissa. Yritämme hakea parhaat osaajat tärkeisiin ja kriittisiin rooleihin. Kokemus on yksi tärkeä kriteeri valinnoissamme, Jokinen perustelee. 

TPS on sarjassa toiseksi viimeisenä. Valmentajavaihdoksen jälkeen se on voittanut kahdeksasta ottelusta kolme. 

– Olemme tyytyväisiä. Marko Virtanen joutui haastavaan tilanteeseen, mutta hän on hoitanut tehtävänsä hyvin tähän asti, Jokinen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat