Mainos

Miksi pieni Jakelyn-tyttö kuoli Yhdysvaltojen rajalla? Perhe vaatii vastauksia: "Tyttö oli kipeä ja oksenteli ennen bussimatkaa"

2:46
Pieni tyttö kuoli epämääräisesti Yhdysvaltain rajalla.

7-vuotias Jakelin Caal Maquin selvisi raskaan matkan Guatemalasta Yhdysvaltoihin, mutta hänen terveytensä romahti puolentoista tunnin kestoisella bussimatkalla rajaviranomaisten luokse. Kahden päivän kuluttua hän menehtyi.

Jakelinin perheen lakimiehet pyrkivät nyt selvittämään, olisiko nopeampi ja parempi hoito voinut pelastaa tytön. Lakimiesten mukaan Jakelin ja tämän isä eivät saaneet lainkaan vettä noin kahdeksaan tuntiin, kun he odottivat rajalla viranomaisten luokse pääsyä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat kuitenkin kiistäneet väitteen ja sanoneet, että kaikilla siirtolaisilla on ollut vettä ja ruokaa odottaessaan lähtöä.

Jakelinin isän mukaan tyttö oli kipeä ja oksenteli ennen bussimatkaa. Häntä ei kuitenkaan mahdollisesti tutkittu lainkaan, mitä asianajaja Enrique Moreno ihmettelee.

Viranomaiset puolestaan kertovat tehneensä Jakelinille perusterveystarkastuksen, kun tämä saapui rajalle. Tarkastuksessa ei heidän mukaansa ilmennyt terveydellisiä ongelmia. Viranomaiset myös kertovat Jakelinin isän todenneen tytön olevan hyvässä kunnossa. Isä oli heidän mukaansa kertonut Jakelinin huonovointisuudesta vasta bussissa.

Kunto romahti bussimatkan aikana

Isän mukaan Jakelin ei enää hengittänyt, kun bussi saapui Lordsburgin asemalle. Asianajaja Morenon mukaan bussimatka saattoi olla kriittinen.

– Meidän ymmärryksemme mukaan viranomaisten olisi pitänyt ottaa yhteyttä ensihoitohenkilökuntaan ennen bussimatkaa, Moreno toteaa.

Viranomaiset hälyttivät ensihoitajat asemalle. Asemalta Jakelin kuljetettiin helikopterilla hoitoon lähimpään lastensairaalaan. Sairaala on kertonut alustavaksi kuolinsyyksi verenmyrkytyksen, mutta sitä ei ole vielä vahvistettu. Jakelinin perhe pohtiikin yhä, mitä todella tapahtui, ja olisiko kuolema ollut vältettävissä. 

Jakelin tuli isänsä kanssa Guatelemasta Yhdysvaloihin pakoon köyhyyttä, paremman elämän toivossa. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan isä ja tytär ylittivät rajan laittomasti Meksikon rajanylityspaikalla.

Pienen tytön ruumis on nyt viety takaisin Guatemalaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja